Αθλητισμός|11.04.2024 00:00

Champions League: Άλωσε την έδρα της Παρί η Μπαρτσελόνα - Προβάδισμα πρόκρισης και για την Ατλέτικο Μαδρίτης

Newsroom

Μια Μπαρτσελόνα βγαλμένη απ' τα παλιά και υπό το βλέμμα του «μάγου» Ροναλντίνιο που βρέθηκε στις εξέδρες του Παρκ ντε Πρενς, οι Μπλαουγκράνα πέτυχαν σπουδαία νίκη με 3-2 επί της Παρί Σεν Ζερμέν και απέκτησαν προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Champions League. Τον πρώτο λόγο για την τετράδα έχει και η Ατλέτικο Μαδρίτης που δυσκολεύτηκε αλλά νίκησε με 2-1 την Ντόρτμουντ.

Παρί Σεν Ζερμέν - Μπαρτσελόνα 2-3

Η Μπαρτσελόνα έπαιξε με σοβαρότητα σε άμυνα και επίθεση και καλή τακτική προσήλωση με αποτέλεσμα να κυριαρχήσει στο γήπεδο. Απείλησε σε δυο-τρεις περιπτώσεις και τελικά άνοιξε το σκορ στο Παρκ ντε Πρενς με ωραίο τελείωμα του Ραφίνια στο 36'.

Η Παρί άρχισε με τόση αποφασιστικότητα το δεύτερο ημίχρονο, που μέχρι το 51' είχε κάνει την ολική ανατροπή! Στο 48' ο Ντεμπελέ πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης και στο 51' ο Βιτίνια σκόραρε υπογράφοντας το 2-1 μέσα σε λίγα λεπτά, ενώ στο 55' οι Παριζιάνοι είχαν και δοκάρι με τον Μπαρκολά!

Πάντως η Μπαρτσελόνα δεν πτοήθηκε και στο 62' έφτασε στην ισοφάριση (2-2) και πάλι με σκόρερ τον εξαιρετικό Ραφίνια.

Η Παρί είχε και δεύτερο δοκάρι με τον Ντεμπελέ στο 75' αλλά η Μπαρτσελόνα ήταν η ομάδα που σκόραρε για τρίτη φορά στο ματς. Στο 77' ο Κρίστενσεν αμέσως μετά ττην είσοδό του στο παιχνίδι πέτυχε το 2-3 με κεφαλιά κάνοντας ανατροπή στην ανατροπή!

Παρί: Ντοναρούμα, Μέντες, Μαρκίνιος, Μπεράλδο, Ερναντέζ, Βιτίνια, Ρουίθ (86' Ράμος), Κανγκ-Ιν (61' Ζαΐρ-Εμερί), Ασένσιο (46' Μπαρκολά), Εμπαπέ, Ντεμπελέ

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Κουντέ, Κουμπαρσί, Αραούχο, Κανσέλο, Ντε Γιονγκ (75' Κρίστενσεν), Γκιντογκάν (86' Φερμίν), Ρομπέρτο (61' Πέδρι), Γιαμάλ (61' Φέλιξ), Λεβαντόβσκι, Ραφίνια (76' Τόρες)

Ατλέτικο Μαδρίτης - Ντόρτμουντ 2-1

Η Ατλέτικο άρχισε το παιχνίδι κάτι περισσότερο από ιδανικά καθώς ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ μόλις στο 4' με τον Ντε Πολ. 

Οι Ροχιμπλάνκος επί μισή ώρα ήταν κυρίαρχοι στο γήπεδο φτάνοντας στην επίτευξη ακόμα ενός γκολ στο 32' έπειτα από θαυμάσια ασίστ του Γκριεζμάν και εύστοχο σουτ του Λίνο, ο οποίος πέτυχε το 2-0.

Η Ντόρτμουντ μολονότι βρέθηκε σε δύσκολη θέση, ανέβασε την απόδοσή της και τελικά έφτασε στην επίτευξη ενός πολύτιμου γκολπου την επανέφερε σε τροχιά πρόκρισης. Οι παίκτες της Μπορούσια άλλαξαν εξαιρετικά την μπάλα που κατέληξε στον Αλέ, ο οποίος εκτέλεσε γράφοντας το 2-1. Αμέσως μετά η Ντόρτμουντ είχε ευκαιρία για το 2-2 αλλά η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι σε σουτ του Γκίτενς.

Ατλέτικο: Όμπλακ, Βίτσελ (90+1' Σάβιτς), Χιμένες, Αθπιλικουέτα, Μολίνα (90' Σαούλ), Γιορέντε, Κόκε, Ντε Πολ (80' Κορέα), Λίνο (90+1' Ρικέλμε), Μοράτα (64' Μπάριος), Γκριεζμάν

Ντόρτμουντ: Κόμπελ, Ρίερσον, Χούμελς, Σλότερμπεκ, Ζάμπιτσερ (84' Ροις), Τζαν (84' Εζτζάν), Σάντσο, Ενμετσά (46' Μπραντ), Αντεγέμι (73' Τζέιμι Μπάινο-Γκίτενς), Φίλκρουγκ (60' Αλέ)

ειδήσεις τώραΜπορούσια ΝτόρτμουντΑτλέτικο ΜαδρίτηςΜπαρτσελόναChampions LeagueΠαρί Σεν Ζερμέν