Αθλητισμός|11.04.2024 17:20

Σπουδαία νίκη του Τσιτσιπά επί του Ζβέρεφ και πρόκριση στα προημιτελικά του Μόντε Κάρλο - Νίκη για Σάκκαρη στην Πορτογαλία

Newsroom

Σπουδαία νίκη πέτυχε ο Στέφανος Τσιτσιπάς επί του Σάσα Ζβέρεφ με  2-0 σετ και πανηγύρισε την πρόκριση στα προημιτελικά του Μόντε Κάρλο για τέταρτη σερί χρονιά!

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά ότι το Masters του Μόντε Κάρλο αποτελεί το αγαπημένο του τουρνουά, όπως επίσης κι ότι στο χώμα ανεβάζει αισθητά την απόδοσή του. Ο Τσιτσιπάς, έπειτα από μια ωραία μάχη 2 ωρών και 6 λεπτών, επικράτησε 7-5, 7-6 (3) του 26χρονου Γερμανού, ο οποίος βρίσκεται στο νούμερο 5 της παγκόσμιας κατάταξης. 

Ο Τσιτσιπάς, ο οποίος βρίσκεται στο 12 της παγκόσμιας κατάταξης, προσπαθεί να σταθεροποιήσει την απόδοσή του προκειμένου να επιστρέψει στο TOP 10. Και ένα πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι η προοπτική κατάκτησης του τρίτου τίτλου του Μόντε Κάρλο. Στην επόμενη φάση  θα αναμετρηθεί με τον Ρώσο Καρέν Χατσάνοφ, κόντρα στον οποίο έχει επτά νίκες σε οκτώ αγώνες!

Το παιχνίδι με τον Ζβέρεφ ήταν ισορροποημένο στο ξεκίνημά του με τους δυο τενίστες να κρατούν το σερβίς του στα πρώτα έντεκα γκέιμ στο πρώτο σετ. Ωστόσο ο Τσιτσιπάς στο καθοριστικό δωδέκατο γκέιμ έκανε μπρέικ στον Γερμανό και επικράτησε με 7-5.

Στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς μπήκε με φόρα φτάνοντας σε ένα εντυπωσιακό 5-0! Είχε δύο ευκαιρίες για να κλείσει το ματς στο σερβίς του Ζβέρεφ, αλλά ο Γερμανός έβγαλε αντίδραση. Απάντησε με πέντε σερί γκέιμ ισοφαρίζοντας σε 5-5. Εν τέλει το παιχνίδι οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ, όπου και πάλι ο Τσιτσιπάς ήταν εξαιρετικός βρίσκοντας τον τρόπο να επικρατήσει με 7-3.

Τσιτσιπάς: «Είναι μεγάλη νίκη»

Πάντως, ούτε ο ίδιος ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάλαβε πώς έχασε προβάδισμα με 5-0 στο δεύτερο σετ του αγώνα με τον Σάσα Ζβέρεφ στο Μόντε Κάρλο. «Ήταν μια περιπέτεια ζωής», είπε ανακουφισμένος στην on court συνέντευξή του. «Σίγουρα κάτι που δεν συμβαίνει κάθε μέρα, το μομέντουμ άλλαξε δραματικά σε ένα σημείο. Ακόμα δεν έχω καταλάβει τι έγινε, προσπαθώ να το κατανοήσω. Νομίζω ήμουν μπροστά με 5-0. Όπως και να 'χει, τα πράγματα φαίνονταν καλά για μένα στο τάι μπρέικ, ειδικά όταν πήρα το μίνι μπρέικ ένιωσα αρκετή αυτοπεποίθηση και ότι ήμουν πολύ κοντά στο να το κλείσω».

Παραδέχτηκε, βέβαια, ότι είναι από αυτές τις νίκες που ανεβάζουν την ψυχολογία του. «Είναι μεγάλη νίκη. Είμαι ευγνώμων που ήμουν σε θέση να παίξω όπως έπαιξα σήμερα, χρειάστηκε αρκετή πνευματική δύναμη σε όλο το παιχνίδι. Ένιωσα ότι κυριαρχούσα από την baseline, μπορούσα να δώσω καλό ρυθμό στην μπάλα και αυτό με βοήθησε αρκετά. Προφανώς έχω ακόμα πολύ τένις μπροστά μου, αλλά είμαι ενθουσιασμένος για τη συνέχεια».

Για τον τέταρτο σερί προημιτελικό του στο Μόντε Κάρλο είπε: «Είναι ευκολότερο να το λες από το να το κάνεις, αλλά μέχρι στιγμής όλα καλά! Είναι διασκεδαστικό να παίζεις μπροστά σε αυτούς τους ανθρώπους και να μοιράζεσαι το γήπεδο με ένα παθιασμένο κοινό που σε υποστηρίζει και σου δίνει αδρεναλίνη».

Νίκη για τη Σάκκαρη στην Πορτογαλία

Στο μεταξύ, η Μαρία Σάκκαρη συνέχισε τις εκπληκτικές της εμφανίσεις στο τουρνουά της Πορτογαλίας, σφραγίζοντας ακόμα μία νίκη της Ελλάδας επί της Λετονίας. Επόμενος αντίπαλος είναι η Δανία...

Η ελληνική ομάδα έκανε το πρώτο σημαντικό βήμα για την πρόκρισή της στα πλέι-οφ του Billie Jean King Cup καθώς η Σάκκαρη κλείδωσε τη νίκη επί της Λετονίας στον πρώτο αγώνα μπαράζ. H Σάκκαρη, η οποία παραμένει αήττητη στο τουρνουά της Πορτογαλίας (2-0 στα μονά, 1-0 στα διπλά), επέβαλε τον ρυθμό της στο 1ο σετ και κέρδισε τα 7 πρώτα games της αναμέτρησης, για να προηγηθεί με 6-0, 1-0.

Η Σεμενίσταγια, η οποία βρίσκεται στο Νο.110 της παγκόσμιας κατάταξης και είναι πολύ ικανή παίκτρια, έδωσε πολύ σκληρή μάχη στο 2ο σετ, στο οποίο κατάφερε να επιστρέψει μάλιστα από το 2-4 και να προηγηθεί με break στο 5-4! H Σάκκαρη απέφυγε τις περιπέτειες, απαντώντας άμεσα σ' αυτή την προσωρινή αντεπίθεση, για να κερδίσει τα 3 επόμενα games - με 2 συνεχόμενα break - και να ολοκληρώσει την αποστολή της σε 93 λεπτά αγώνα.

ATP Μόντε ΚάρλοΤένιςειδήσεις τώραΑλεξάντερ Σάσα ΖβέρεφΣτέφανος ΤσιτσιπάςΜαρία Σάκκαρη