Αθλητισμός|07.11.2018 00:26

Ο Eρυθρός Αστέρας έκανε τη Λίβερπουλ να δει... αστεράκια

Newsroom

Το 2-0 (22', 29' Πάβκοφ) επί των «Κόκκινων» στο Βελιγράδι προκάλεσε νέο ενδιαφέρον στον τρίτο όμιλο, αφού έβαλε τον πρωταθλητή Σερβίας σε διαδικασία διεκδίκησης ενός εκ των τριών εισιτηρίων που δίνουν ευρωπαϊκή συνέχεια και μετά τον Δεκέμβριο. Σε αυτό συνέβαλαν και η Νάπολι με την Παρί Σεν Ζερμέν, οι οποίες έμειναν στο 1-1 (63' πέν. Ινσίνιε – 45' Μπερνάτ), με αποτέλεσμα όλα να είναι ανοιχτά, δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε.

Πρώτη η Μπάρτσα

Ο Λιονέλ Μέσι ταξίδεψε με την αποστολή της Μπαρτσελόνα στο Μιλάνο, αλλά έμεινε εκτός αποστολής. Από την εξέδρα, ο Αργεντινός είδε την ομάδα του να αναδεικνύεται ισόπαλη 1-1 (87' Ικάρντι – 82' Μάλκομ) με την Ιντερ και να γίνεται έτσι η πρώτη που εξασφάλισε και μαθηματικά το εισιτήριο για την φάση των «16».
Οι «Νερατζούρι» το πάλεψαν, αλλά δεν λύγισαν την καλύτερη ομάδα του δεύτερου ομίλου, νιώθοντας πλέον την ανάσα μιας Τότεναμ που, με ανατροπή, επικράτησε εντός έδρας της Αϊντχόφεν με 2-1 (78', 89' Κέιν – 2' Ντε Γιονγκ) και έμεινε ζωντανή στην μάχη της πρόκρισης.

Δίδυμο κορυφής

Στον πρώτο όμιλο, η Ατλέτικο Μαδρίτης πήρε ρεβάνς από την Μπορούσια Ντόρτμουντ για την τεσσάρα στην Βεστφαλία και την έπιασε στην κορυφή του πρώτου ομίλου, με ένα πολύ πειστικό 2-0 (33' Σαούλ, 80' Γκριεζμάν).

Στο έτερο παιχνίδι του ομίλου η Κλαμπ Μπριζ, με την πρώτη της νίκη στην διοργάνωση ύστερα από 13 χρόνια (!), επιβεβαίωσε με τον πλέον εμφατικό τρόπο την κατάρρευση της Μονακό. Η ομάδα του Πριγκιπάτου, παρά την αλλαγή προπονητή, παραμένει απογοητευτική, αφού γνώρισε ιστορική συντριβή στην έδρα της με 4-0 (12', 17' πέν. Βανάκεν, 24' Γουέσλι, 85' Φόρμερ) και βλέπει την βελγική ομάδα να «αγκαλιάζει» την τρίτη θέση και την συνέχεια στο Europa League. Η Μονακό μετράει πλέον 15 διαδοχικά ματς χωρίς νίκη (!), την ώρα που ο ιδιοκτήτης της, Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ, έχει σοβαρά προβλήματα με την δικαιοσύνη...

Αφεντικό  Πόρτο

Στον τέταρτο, τέλος, η Πόρτο του Σέρζιο Κονσεϊσάο διπλασίασε τις νίκες της επί της Λοκομοτίβ Μόσχας και με το εντός έδρας 4-1 (2' Ερέρα, 43' Μαρεγκά, 67' Κορόνα, 93' Οτάβιο – 59' Φαρφάν) έχει καπαρώσει ουσιαστικά την πρόκριση, ενώ την ακολουθεί η Σάλκε, η οποία με την σειρά της λύγισε με 2-0 (4' Μπιργκστάλερ, 57' Ουτ) την Γαλατάσαραϊ.

Champions League