Αθλητισμός|11.04.2024 21:50

Ολυμπιακός - Φενερμπαχτσέ 3-2: Το πάρτι χάλασε αλλά η πρόκριση είναι εφικτή στην Κωνσταντινούπολη

Newsroom

Ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League. Επικράτησε 3-2 της Φενερμπαχτσέ στο Γ. Καραϊσκάκης και στις 18/4 έχει ραντεβού με την ιστορία στο Σουκρού Σαράτσογλου. Η νίκη των Ερυθρόλευκων είναι σημαντική ενόψει της ρεβάνς, αλλά η αλήθεια είναι πως χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για μισή-πρόκριση απ' το πρώτο παιχνίδι καθώς η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ βρέθηκε να προηγείται με 3-0 αλλά υπέστη ολιγόλεπτο μπλακ άουτ, δέχθηκε δύο γκολ και η Φενέρ μείωσε σε 3-2.

Ο Φορτούνης στο 8', ο Γιόβετιτς στο 32' και ο Τσικίνιο στο 57' έφεραν τον Ολυμπιακό στο +3, αλλά η τουρκική ομάδα επέστρεψε στη διεκδίκηση της πρόκρισης χάρη στα γκολ του Τάντιτς (68') και του Καχβετσί (74').

Οι Ερυθρόλευκοι ετοιμάζονταν για... πάρτι αλλά τελικά η χαρά μετριάστηκε καθώς η Φενέρ επέστρεψε για τα καλά στη διεκδίκηση της πρόκρισης. Πάντως ο Ολυμπιακός έχοντας το υπέρ του σκορ, έχει και το προβάδισμα για την ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Τα highlights

Η εξέλιξη του αγώνα

Παρά την ώθηση που έδωσε η έδρα στον Ολυμπιακό στο ξεκίνημα του ματς η Φενέρ έδειξε πιο επικίνδυνη έχοντας 2-3 απειλητικές καταστάσεις στο πρώτο πεντάλεπτο με τον Τζέκο. Οι Ερυθρόλευκοι όμως παρέμειναν στο πλάνο τους, χτύπησαν τη Φενέρ στις αδυναμίες της και γρήγορα πήραν τον έλεγχο του παιχνιδιού. Στο 8' οι Πειραιώτες πίεσαν ψηλά, προκαλώντας το λάθος της τουρκικής ομάδας. Ο Μασούρας έκλεψε και ο Φορτούνης με ένα καταπληκτικό σουτ έξω απ' την περιοχή έγραψε το 1-0.

Το γκολ έδωσε μεγάλη αυτοπεποίθηση στους γηπεδούχους ενώ φάνηκε να μπλοκάρει τους φιλοξενούμενους που έκαναν πολλά λάθη. Ο Ολυμπιακός πήρε ολοκληρωτικά τον έλεγχο στο γήπεδο, επέβαλλε τον ρυθμό του και με τη συμπλήρωση του ημίωρου έφτασε στην επίτευξη ενός δεύτερου γκολ. Και πάλι ο Φορτούνης ήταν πρωταγωνιστής καθώς έβγαλε θαυμάσια ασίστ για τον Γιόβετιτς, ο οποίος πλάσαρε για το 2-0.

Η Φενέρ προσπάθησε να αντιδράσει προς το φινάλε του ημιχρόνου αλλά το φάουλ του Καχβετσί κατέληξε άουτ, ενώ το σουτ του Κρούνιτς δεν κατέληξε στα δίχτυα χάρη στον Τζολάκη.

Ο Ολυμπιακός παρέμεινε κυρίαρχος του παιχνιδιού και στο δεύτερο ημίχρονο. Κι αφού ο Ελ Κααμπί έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 51', το τρίτο γκολ δεν άργησε. Στο 57' οι Πειραιώτες πίεσαν ξανά στην πρώτη γραμμή ανάπτυξης της Φενέρ, έκλεψαν την μπάλα με τον Έσε, ο Ελ Κααμπί πάσαρε για τον Τσικίνιο, ο οποίος με εξαιρετικό διαγώνιο σουτ πέτυχε το 3-0.

Η Φενέρ άγγιξε το γκολ στο 63' με κεφαλιά του Σιμάνσκι αλλά ο Τζολάκης με απίθανη επέμβαση κράτησε την ομάδα του στο +3. Η τουρκική ομάδα κατάφερε τελικά να σκοράρει στο 68'. Ο Ρέτσος ανέτρεψε εντός περιοχής τον Οσαγί και ο Τάντιτς εκτέλεσε εύστοχα διαμορφώνοντας το 3-1.

Άνευ λόγου και αιτίας ο Ολυμπιακός έπεσε ψυχολογικά, η Φενέρ αναθάρρησε και μείωσε σε 3-2. Στο 74' ο Καντιόγλου σέντραρε, ο Σιμάνσκι έστρωσε για τον Καχβετσί, ο οποίος βρέθηκε αμαρκάριστος και εκτέλεσε εύστοχα.

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα, Τσικίνιο (84' Ιμπόρα), Έσε, Μασούρας (87' Κίνι), Γιόβετιτς (82' Όρτα), Φορτούνης, Ελ Κααμπί (87' Ελ Αραμπί).

Φενερμπαχτσέ: Λιβάκοβιτς, Οουστερβόλντε (45' Καντιόγλου), Μπεκάο (84' Μπονούτσι), Σογιονσού, Οσόγι, Κρούνιτς (62' Γιουκσέκ), Ζάιτς (62' Φρεντ), Σιμάνσκι, Τάντιτς, Τζέκο, Καχβετσί.

ΟλυμπιακόςEuropa Conference Leagueειδήσεις τώραΦενέρμπαχτσε