Αθλητισμός|12.04.2024 00:25

Europa & Conference League: Πάρτι της Αταλάντα στο Άνφιλντ - Η Ρόμα πήρε τον ιταλικό εμφύλιο

Newsroom

Η Αταλάντα ήταν ασύλληπτη και διέσυρε τη Λίβερπουλ στο Άνφιλντ επικρατώντας με 3-0! Η εκπληκτική ομάδα του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι έκανε ένα πολύ μεγάλο βήμα για πρόκριση στους ημιτελικούς του Europa League σε μια απ' τις σπουδαιότερες βραδιές της ιστορίας της. Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης με δύο γκολ ο Σκαμάκα, ο σέντερ φορ από τη Ρώμη.

Παράλληλα, η Ρόμα νίκησε 1-0 στο Σαν Σίρο τη Μίλαν, από την οποία έχει χάσει φέτος δύο φορές στην Serie A. Προβάδισμα για τους «τζαλορόσι» που έχουν δύο σερί συμμετοχές σε τελικό (Europa League 2022, Conference League 2023).

Η Λεβερκούζεν με δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο επικράτησε 2-0 της Γουέστ Χαμ και παραμένει αήττητη για 41 αγώνες στην εφετινή σεζόν. Κανείς δεν ξέρει που θα σταματήσει η απίστευτη αρμάδα του Τσάμπι Αλόνσο η οποία διεκδικεί τρεις τίτλους.

Στη Λισαβόνα η Μπενφίκα προηγήθηκε 2-0 με Ράφα Σίλβα και Ντι Μαρία, όμως μείωσε για τη Μαρσέιγ ο Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, ο πιο συνεπής σκόρερ στα χρονικά του Europa League με 10 γκολ σε ισάριθμους αγώνες φέτος και 34 συνολικά στη διοργάνωση.

Αποτελέσματα - Σκόρερ Europa League

  • Μίλαν (Ιταλία)-Ρόμα (Ιταλία) 0-1 (17΄ Μαντσίνι)
  • Λίβερπουλ (Αγγλία)-Αταλάντα (Ιταλία) 0-3 (38΄,60΄ Σκαμάκα, 83΄ Πάσαλιτς)
  • Λεβερκούζεν (Γερμανία)-Γουέστ Χαμ (Αγγλία) 2-0 (83΄ Χόφμαν, 90+1΄ Μπόνιφεϊς)
  • Μπενφίκα (Πορτογαλία)-Μαρσέιγ (Γαλλία) 2-1 (16΄ Ράφα Σίλβα, 52΄ Ντι Μαρία - 67΄ Ομπαμεγιάνγκ)

Προβάδισμα η Αστον Βίλα

Την ίδια ώρα, η Άστον Βίλα ήταν ανώτερη απ' τη Λιλ στον πρώτο προημιτελικό των δύο ομάδων για το Europa Conference League, ωστόσο οι Γάλλοι βρήκαν το γκολ που έψαχνα στο φινάλε για να μειώσουν στο τελικό 2-1 στο «Villa Park» και να παραμείνουν «ζωντανοί» για την πρόκριση ενόψει της ρεβάνς της επόμενης εβδομαδας στο «Stade Pierre-Mauroy».

Οι «χωριάτες» πήραν προβάδισμα στο 13' με τον Γουάτκινς έπειτα από ασίστ του Τζον ΜακΓκιν και φάνηκαν να ελέγχουν τον αγώνα σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Στο 56' ο ΜακΓκιν ανέλαβε αυτή τη φορά το ρόλο του εκτελεστή, κάνοντας το 2-0 έπειτα από ασίστ του Μπέιλι.

Η Λιλ ανέβηκε μετά το 2-0, σκόραρε στο 64' με τον Γκούντμουντσον όμως το τέρμα της ακυρώθηκε για οριακό οφσάιντ στην εκκίνηση της φάσης κι εντέλει μείωσε στο 84' με μια έξοχη κεφαλιά του Μπεφόντ Ντιακιτέ, αλλάζοντας τις ισορροπίες ενόψει του δεύτερου αγώνα. Ισόπαλο χωρίς γκολ έληξε το παιχνίδι της Βικτόρια Πλζεν με τη Φιορεντίνα.

Αποτελέσματα - Σκόρερ Conference League

  • ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Φενέρμπαχτσε (Τουρκία) 3-2 (8΄ Φορτούνης, 32΄ Γιόβετιτς, 57΄ Τσικίνιο - 67΄ πέν. Τάντιτς, 74΄ Καχβεσί)
  • Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία)-Φιορεντίνα (Ιταλία) 0-0
  • Μπριζ (Βέλγιο)-ΠΑΟΚ (ΕΛΛΑΔΑ) 1-0 (6΄ Βέλτεσεν)
  • Αστον Βίλα (Αγγλία)-Λιλ (Γαλλία) 2-1 (13΄ Γουάτκινς, 56΄ ΜακΓκιν - 84΄ Ντιακιτέ)

ΜίλανΛίβερπουλΑταλάνταΛιλEuropa Conference LeagueΡόμα - RomaEuropa League