Αθλητισμός|05.04.2019 16:07

Αρης Κ15: «Το θέλουμε πολύ, θα βγούμε νικητές» (vid)

Παναγιώτης Γκαμπράνης

Πώς μπορεί να αισθάνεται μια ομάδα δεκαπεντάχρονων που φτάνει στον τελικό του πρωταθλήματος; Οι ποδοσφαιριστές της Κ15 του Αρη, ζουν τις τελευταίες ώρες το δικό τους παραμύθι. Απέκλεισαν τον Παναθηναϊκό στα πέναλτι, προκρίθηκαν στον τελικό και πλέον ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ. Το έκαναν και πέρυσι οι περισσότεροι από αυτούς, κερδίζοντας ως Κ14 στον τελικό της ΕΠΣΜ, όμως τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά, αφού παίζουν για τη Super League, με ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη και σαφώς μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Η ομάδα του Αρη γύρισε στη Θεσσαλονίκη μετά το ματς, αλλά το Σάββατο επιστρέφει στη Λαμία για να προετοιμαστεί για τον μεγάλο τελικό και οι μικροί ποδοσφαιριστές δεν κρύβουν τη χαρά τους που θα πάρουν μέρος σε μια μεγάλη γιορτή. Ο Δημήτρης Καραμανλής, που έχει την ευθύνη και τη λειτουργία των ακαδημιών της ΠΑΕ, κάνει τεράστια προσπάθεια και αυτή η ομάδα δείχνει ότι έχει πλούσιο ταλέντο. Τα παιδιά των ακαδημιών αποτελούν ένα στοίχημα και για τον ίδιο τον Σάββα Παντελίδη, που θέλει να δοθεί μεγάλο βάρος στις υποδομές και να ανεβάσει κάποια από αυτά στην πρώτη ομάδα. 

Ο Ραφαήλ Τσέρα, πέτυχε και τα τρία γκολ του Αρη στον ημιτελικό και αποχώρησε τραυματίας. Στους πανηγυρισμούς όμως τα ξέχασε όλα. «Δεν τον χάνω τον τελικό, δεν είναι τίποτε. Θα παίξω, ξέρω ότι θα είναι δύσκολο και δυνατό ματς, αλλά στο τέλος πιστεύω ότι θα βγούμε νικητές. Είμαστε ψύχραιμοι όπως ήμασταν στα πέναλτι και είμαστε όλοι μια γροθιά», λέει φανερά χαρούμενος και προσθέτει.

«Στα αποδυτήρια και στο λεωφορείο, τραγουδούσαμε διαρκώς συνθήματα και τον ύμνο του Αρη. Συγχαρητήρια και στον τερματοφύλακά μας που έπιασε δυο πέναλτι». Θαυμάζει τον Φελίπε Κουτίνιο της Μπαρτσελόνα και κάνει όνειρα.

Ο γκολκίπερ του Αρη, Κωνσταντίνος Κυριαζής, είπε δύο φορές όχι στα πέναλτι στους παίκτες του Παναθηναίκού και οδήγησε την ομάδα του στον τελικό. «Οταν πήγαμε στη διαδικασία των πέναλτι ο προπονητής και οι συμπαίκτες μου με εμψύχωσαν πολύ. Είχαμε πίστη ότι θα τα καταφέρουμε. Ακόμη και μετά την κόκκινη κάρτα, είχαμε καθαρό μυαλό οδηγήσαμε το παιχνίδι στα πέναλτι και προκριθήκαμε.

Σίγουρα ένιωθα μεγάλη πίεση, αλλά το έκανα για τον Αρη και ελπίζω να κάνω το ίδιο και με τον ΠΑΟΚ. Περιμένω έναν συγκλονιστικό τελικό. Είναι ένα ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, το θέλουμε πολύ και θα το αποδείξουμε στο γήπεδο». Ο Κωνσταντίνος θαυμάζει τον Ισπανό Ντε Χέα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και κάνει όνειρα με σκληρή δουλειά να φτάσει κάποια στιγμή να παίξει στην μεγάλη ομάδα του Αρη.

Απάντησαν στο βίντεο της πρώτης ομάδας

Οι ποδοσφαιριστές της Κ15 Αρη δεν ξέχασαν τους ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας, για τις ευχές και την ενθάρρυνση πριν από τον ημιτελικό. Επιστρέφοντας από τη Λαμία, απάντησαν με ίδιο βίντεο και ζήτησαν νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ. 

Πρωτάθλημα Κ15ποδόσφαιροΑρης