Αθλητισμός|12.04.2024 23:52

Euroleague: Τα ζευγάρια των Play offs και Play In και οι διασταυρώσεις στο Final 4 του Βερολίνου

Newsroom

Η κανονική περίοδος της Euroleague ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (12/4) και ακολουθεί το κυρίως μενού με τα Play offs που θα κρίνουν τα τέσσερα εισιτήρια για το Final 4. Εκεί φυσικά υπάρχει έντονο ελληνικό ενδιαφέρον καθώς συμμετέχουν τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Ολυμπιακός...

Εφέτος υπάρχει η διαφοροποίηση με την εισαγωγή του Play in, απ' το οποίο θα προκύψουν οι αντίπαλοι της πρώτης στη regular season Ρεάλ Μαδρίτης και του δεύτερου Παναθηναϊκού. Θα ακολουθήσουν τα κλασικά Play offs που θα αναδείξουν τους τέσσερις που θα ταξιδέψουν στο Βερολίνο.

Το πρώτο σκέλος του Play-In (οι ομάδες του 7-8 και του 9-10) θα γίνει στις 16 Απριλίου και εκεί θα προκύψει ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού, ενώ το δεύτερο σκέλος (ηττημένος 7-8 με νικητή 9-10) θα διεξαχθεί στις 19 Απριλίου.

Τα Play offs θα είναι best-of-five σειρές, θα αρχίσουν στις 23 Απριλίου και θα ολοκληρωθούν το αργότερο στις 8 Μαΐου. Το Final Four είναι προγραμματισμένο για τις 24-26 Μαΐου.

Αναλυτικά, για το Play-In (θέσεις 7-10), η έβδομη της κανονικής περιόδου Μακάμπι Τελ Αβίβ θα τεθεί αντιμέτωπη στο ουδέτερο Βελιγράδι με την όγδοη Μπασκόνια, με τον νικητή αυτού του ζευγαριού να καταλαμβάνει την έβδομη θέση και να αντιμετωπίζει με μειονέκτημα έδρας τον Παναθηναϊκό.

Η ένατη της κανονικής περιόδου Αναντολού Εφές θα αντιμετωπίσει τη δέκατη Βίρτους Μπολόνια με στόχο τη νίκη που θα της δώσει την ευκαιρία να κάμψει στη συνέχεια την αντίσταση της ομάδας που θα ηττηθεί στο ζευγάρι Μακάμπι - Μπασκόνια, για την όγδοη και τελευταία θέση των πλέι οφ, που θα την φέρει απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης με μειονέκτημα έδρας.

Play-in

  • Mακάμπι – Μπασκόνια
  • Αναντόλου Εφές - Βίρτους Μπολόνια

Τα ζευγάρια στα Play offs

  • Ρεάλ Μαδρίτης - Μακάμπι ή Μπασκόνια ή Βίρτους ή Εφές
  • Παναθηναϊκός  -  Μακάμπι ή Μπασκόνια
  • Μονακό - Φενέρμπαχτσε
  • Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός

Οι διασταυρώσεις στο Final Four

1. Ρεάλ ή Μακάμπι ή Μπασκόνια ή Βίρτους ή Εφές - 4. Μπαρτσελόνα ή Ολυμπιακός ή Φενέρμπαχτσε
2. Παναθηναϊκός ή Μακάμπι ή Μπασκόνια ή Βίρτους - 3. Μονακό ή Ολυμπιακός ή Φενέρμπαχτσε

ΟλυμπιακόςΠαναθηναϊκόςEuroleagueειδήσεις τώρα