Αθλητισμός|13.04.2024 18:59

Καταπληκτική αντίδραση, μεγάλη νίκη και πρόκριση του Στέφανου Τσιτσιπά στον τελικό του Μόντε Κάρλο

Newsroom

Μια σπουδαία νίκη που τον φέρνει στον τελικό του Μόντε Κάρλο πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς! O κορυφαίος Έλληνας τενίστας μολονότι είδε κατάματα τον αποκλεισμό, έκανε μεγάλο come back και λύγισε τον φορμαρισμένο Γιανίκ Σίνερ. Ο Τσιτσιπάς θα διεκδικήσει το μεσημέρι της Κυριακής (14/4, 16.00) τον τρίτο τίτλο του στο... αγαπημένο του τουρνουά απέναντι στον Κάσπερ Ρουντ, ο οποίος έκανε την έκπληξη νικώντας τον Νόβακ Τζόκοβιτς!

Ο Έλληνας πρωταθλητής (Νο.12) επικράτησε με 6-4, 3-6, 6-4 σε 2 ώρες και 39 λεπτά του 22χρονου Ιταλού (Νο.2), του πιο φορμαρισμένου τενίστα στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Μάλιστα τον υποχρέωσε μόλις στη δεύτερη εφετινή ήττα του καθώς έχει ένα εντυπωσιακό 25-2!

Ήταν η πρώτη νίκη του Τσιτσιπά απέναντι σε παίκτη του Top 3 μετά τον Αύγουστο του 2022, τότε που έπαιξε και στον τελευταίο Masters τελικό του. Επίσης, με την πορεία του στο Μόντε Κάρλο θα επιστρέψει και στο Top 10 (θα ανέβει στο νούμερο 9), από όπου βγήκε πριν από σχεδόν δύο μήνες. Αν, μάλιστα, καταφέρει να σηκώσει τον τίτλο, τότε θα ανεβεί ακόμα ψηλότερα φτάνοντας στο Νο.6 του κόσμου!

Ο Τσιτσιπάς βρέθηκε πίσω με 2-4 στο τρίτο σετ, αλλά δεν σταμάτησε να ελπίζει. Βεβαίως απέναντί του είχε και έναν παίκτη που φάνηκε να ταλαιπωρείται σωματικά. Ο Σίνερ ένιωσε ενοχλήσεις και στα δύο πόδια, έχασε τον ρυθμό του και ο Τσιτσιπάς δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Πήρε τέσσερα γκέιμ στη σειρά και θα προσπαθήσει αύριο να σηκώσει τον τρίτο Masters τίτλο του (11ο συνολικά).

Κάθε τελικός έχει αξία, αλλά το πιο σημαντικό για τον Τσιτσιπά είναι ότι δείχνει να έχει βρει τον καλό του εαυτό, δείχνοντας ποιος πραγματικά είναι στο χώμα. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι έφτασε το 2021 στον τελικό του Roland Garros και ήταν ένα σετ μακριά από τον τίτλο...Η χωμάτινη σεζόν έχει ακόμα δρόμο και ο Στεφ αφήνει υποσχέσεις για πολύ μεγάλες στιγμές!

Συνολικά θα είναι ο 28ος τελικός του Τσιτσιπά και σίγουρα θα ήθελε πολύ να βελτιώσει το ρεκόρ του, καθώς έχει μέχρι τώρα 17 ήττες σε ματς τίτλου...

ATP Μόντε ΚάρλοΣτέφανος ΤσιτσιπάςΓιανίκ Σινέρειδήσεις τώρα