Αθλητισμός|14.04.2024 19:15

Παναθηναϊκός - Λαμία 3-1: Με βραζιλιάνικο σόου Μπερνάρ το Τριφύλλι νίκησε με ανατροπή!

Newsroom

Με δύο μαγικά γκολ ο Μπερνάρ οδήγησε τον Παναθηναϊκό στη νίκη με ανατροπή επί της Λαμίας στη Λεωφόρο. Οι Πράσινοι μολονότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ, επικράτησαν με 3-1, πανηγύρισαν την τρίτη σερί νίκη τους και την τέταρτη συνολικά (οι τρεις με ανατροπή!) έπειτα από πέντε αγωνιστικές στα play offs και συνεχίζουν ακάθεκτοι τη μάχη του τίτλου στη Super League.

Το Τριφύλλι σκαρφάλωσε στην κορυφή της βαθμολογίας έχοντας ένα ματς περισσότερο από τους έτερους συνδιεκδικητές του τίτλου: την ΑΕΚ που παίζει με τον Άρη (στις 20.30) και τον ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό που θα αγωνιστούν μεταξύ τους την Πρωτομαγιά στο εξ αναβολής ντέρμπι λόγω των ευρωπαϊκών τους υποχρεώσεων στα προημιτελικά του Conference.

Ο Παναθηναϊκός φαίνεται ότι πήρε το μάθημά του μετά τη ζημιά που του έκανε η Λαμία στην κανονική περίοδο (είχε αποσπάσει ισοπαλία 2-2 στη Λεωφόρο). Ο Τσέριν απάντησε γρήγορα στο γκολ του Σλίβκα στο α' ημίχρονο και ο Μπερνάρ με δύο θαυμάσια τέρματα στο β' ημίχρονο, έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή σε ακόμα μια νίκη του Τριφυλλιού. Στην αποχαιρετιστήρια σεζόν του, αφού αποχωρεί για την Ατλέτικο Μινέιρο μετά το τέλος του πρωταθλήματος, ο Βραζιλιάνος έφτασε τα δέκα γκολ, ενώ ήδη έχει και δέκα ασίστ σε μια απ' τις πιο παραγωγικές σεζόν της καριέρας του!

Βαθμολογία πλέι οφ

  1. Παναθηναϊκός 68 (ένα ματς περισσότερο)
  2. ΠΑΟΚ 67
  3. ΑΕΚ 66
  4. Ολυμπιακός 63
  5. Άρης 48
  6. Λαμία 34 (ένα ματς περισσότερο)

Η εξέλιξη του ματς

Στο 13' ο Παναθηναϊκός απείλησε με τον Ιωαννίδη που ανακόπηκε από τον Τζανετόπουλο και στην κόντρα επίθεση η Λαμία αιφνιδίασε τους Πράσινους. Στο 14' ο Σλίβκα βρήκε χώρο έξω απ' την περιοχή του Ντραγκόφσκι και με ένα εξαιρετικό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 0-1.

Η απάντηση του Παναθηναϊκού όμως ήταν άμεση καθώς στο 18' ο Αράο σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι και ο Τσέριν με μονοκόματο σουτ κεραυνοβόλησε τον Κοσέλεφ ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Οι Πράσινοι κυνήγησαν το δεύτερο γκολ αλλά δεν το βρήκαν μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου παρότι είχαν μια τεράστια ευκαιρία με τον Μπερνάρ (37') κι ένα δοκάρι με τον Σπόραρ (42').

Ο Παναθηναϊκός άρχισε το δεύτερο ημίχρονο με μεγάλη διάθεση να πιέσει τη Λαμία και να φτάσει στην επίτευξη ενός δεύτερου γκολ. Κι αφού δημιούργησε ορισμένες επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή των φιλοξενούμενων, η λύση δόθηκε απ' το δεξί πόδι του Μπερνάρ. Στο 60' ο Βραζιλιάνος μέσος με μια θαυμάσια εκτέλεση φάουλ πέρασε την μπάλα πάνω απ' το τείχος και την έστειλε στο δεξί παραθυράκι του Κοσέλεφ διαμορφώνοντας το 2-1.

Ο Βραζιλιάνος σταρ του Παναθηναϊκού έβαλε και το... κερασάκι στην τούρτα της νίκης των Πρασίνων. Ο Μπακασέτας άλλαξε ωραία με τον Ιωαννίδη που έβγαλε ασίστ για τον Μπερνάρ, ο οποίος με ένα μαγικό σκάψιμο έγραψε το τελικό 3-1 εν μέσω αποθέωσης.

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Ακαϊντίν, Γεντβάι, Χουάνκαρ, Αράο, Τσέριν (89’ Ζέκα), Μπερνάρ (92' Βέρμπιτς), Μπακασέτας (89’ Τζούριτσιτς), Ιωαννίδης (89’ Γερεμέγεφ), Σπόραρ (71’ Παλάσιος).

Λαμία: Κοσέλεφ, Αμαράλ (55’ Σίντκλεϊ), Σιμόν (71’ Στάνκο), Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Νούνιες (71’ Τσούκαλος), Σλίβκα, Τζανδάρης, Τσιλούλης (57’ Βασιλαντωνόπουλος), Μάλτσι, Λέικ (57’ Τόσιτς).

SuperLeagueΛαμία ΠΑΕΠαναθηναϊκόςειδήσεις τώρα