Αθλητισμός|14.04.2024 17:30

Οι παίκτριες της Κορίνθιανς έκλεισαν τα στόματα και τα αυτιά τους για να «φωνάξουν» κατά του προπονητή της Σάντος

Newsroom

Ο προπονητής της γυναικείας ποδοσφαιρικής ομάδας της Σάντος έχει κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση και οι παίκτριες της Κορίνθιανς διαμαρτυρήθηκαν για την επιστροφή του στον πάγκο της ομάδας κλείνοντας τα στόματά τους.

Ήταν μια κίνηση συμβολική αλλά και συνάμα δυναμική απ' τις ποδοσφαιρίστριες της Κορίνθιανς, οι οποίες θέλησαν να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι ο Κλέιτον Λίμα επανήλθε στα καθήκοντά του μολονότι τον περαμσένο Σεπτέμβριο υπήρξαν κατηγορίες -μέσω ανώνυμων επιστολών- από 19 παίκτριες για παρενόχληση.

Τότε ο Λίμα παύθηκε από τη Σάντος αλλά επέστρεψε προ ημέρων μετά την ολοκλήρωση της εσωτερικής έρευνας που διεξήγαγε ο βραζιλιάνικος σύλλογος. 

Ο ίδιος σχολίασε κατά την επίσημη παρουσίασή του: «Αυτές οι επιπόλαιες επιστολές δεν ίσχυαν ποτέ για μένα. Έφυγα από τον σύλλογο για να περιμένω τη Σάντος να διεξαγάγει την έρευνά της. Δεν υπάρχει επίσημη κατηγορία εναντίον μου στο δικαστήριο». Πρόσθεσε δε ότι προτού παραδώσει τη θέση του, ζήτησε από τον διευθυντή του συλλόγου Αλεξάντρε Γκάλο να ερευνήσει την υπόθεση αλλά και να εντοπίσει την πατρότητα των ανώνυμων επιστολών καθώς ανέφερε πως επρόκειτο για μια κίνηση συκοφαντίας και δυσφήμισης.

Οι παίκτριες της Κορίνθιανς κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου έκλεισαν, είτε τα αυτιά τους, είτε τα μάτια τους θέλοντας να διαμαρτυρηθούν.

Την αντίδρασή τους με παρόμοιο τρόπο είχαν εκφράσει και οι παίκτριες του αγώνα της Αβάι με την Παλμέιρας. Οι παίκτριες των δύο ομάδων έβγαλαν μια κοινή φωτογραφία με τα στόματά τους κλειστά, ενώ στο κέντρο βρίσκονταν με γυρισμένη την πλάτη οι δύο παίκτριες με τον αριθμό 19, συμβολίζοντας τις 19 γυναίκες που έκαναν τις καταγγελίες.

Βραζιλίαειδήσεις τώραΣάντοςσεξουαλική παρενόχλησηπρωτάθλημα Βραζιλίας