Αθλητισμός|17.04.2024 21:56

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήγε στη Βαρκελώνη με... φόρα απ' το Μόντε Κάρλο - Νίκη και πρόκριση στους 16

Newsroom

Με... φόρα απ' το Μόντε Κάρλο, όπου κατέκτησε τον τίτλο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνέχισε το αήττητο σερί του στο χώμα κλείνοντας θέση στη φάση των «16» του Barcelona Open (ΑΤP 500).

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας (No.7) επικράτησε του Σεμπάστιαν Όφνερ (Νο.43) με 6-4, 7-5 σε 96 λεπτά και πέτυχε την έβδομη σερί νίκη του στο tour. Μάλιστα θα διεκδικήσει την Πέμπτη (18/4, περίπου στις 19.00) την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης κόντρα στον Ισπανό Ρομπέρτο Καρμπαγές Μπαένα (Νο.72), που λύγισε με 7-6(4), 6-4 τον Λορέντζο Μουζέτι.

Ο Τσιτσιπάς αμέσως μετά το Μόντε Κάρλο έφυγε για Βαρκελώνη, όπου έπαιξε μόλις τρεις ημέρες μετά τον τίτλο που πήρε στο Masters του πριγκιπάτου. Ίσως έτσι εξηγείται και το γεγονός πως δυσκολεύτηκε περισσότερο από το αναμενόμενο στο δεύτερο σετ. Όταν, ωστόσο, στριμώχτηκε από τον 27χρονο Αυστριακό, ανέβασε την απόδοσή του, γύρισε την εις βάρος του κατάσταση και έκλεισε τον αγώνα, χωρίς να σπαταλήσει περισσότερη ενέργεια.

Ο δρόμος για ακόμα έναν τίτλο μοιάζει βατός τουλάχιστον μέχρι τα προημιτελικά, όπου αν βρεθεί θα παίξει με τον νικητή του αγώνα Μαροζάν-Ντίας...

Τένιςειδήσεις τώραΣτέφανος ΤσιτσιπάςATP Barcelona OpenΒαρκελώνη