Αθλητισμός|18.04.2024 19:45

Άνετη νίκη του Ολυμπιακού επί του Προμηθέα - «Θέλουν να φύγω γιατί πιστεύουν ότι κάτι κάνω καλά» είπε ο Μπαρτζώκας

Newsroom

Ο Ολυμπιακός παίζοντας στο ρελαντί και με το μυαλό στα επερχόμενα κρίσιμα ματς με την Μπαρτσελόνα για την Euroleague, επικράτησε άνετα του Προμηθέα με 80-69 για την Basket League και επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα μετά την ήττα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ο Ράιτ ήταν ο παίκτης που έκανε τη διαφορά για τους Πειραιώτες οι οποίοι ανέβηκαν στο 23-3, παραμένοντας στη δεύτερη θέση. Απ' την άλλη πλευρά, η ομάδα της Πάτρας έπεσε στο 15-10.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Μόουζες Ράιτ. Ο Αμερικανός σέντερ των Ερυθρόλευκων πρόσθεσε ακόμα μια φοβερή εμφάνιση την εφετινή σεζόν μετρώντας 21 πόντους, 5 ριμπάουντ και 8/11σουτ. Πολύ καλή παρουσία είχε και ο Άλεκ Πίτερς με 17 πόντους και 6 ριμπάουντ, ενώ διψήφιος ήταν και ο Φαλ με 10 πόντους.

Για την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου που παρατάχθηκε στο παρκέ του ΣΕΦ με εννέα παίκτες, ξεχώρισε ο πρώην «ερυθρόλευκος» Τζορτζ Πάπας με 14 πόντους και 4/6τρ. με τον Χάντερ Χέιλ να προσθέτει 13 πόντους με 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Πληθωρική εμφάνιση και από τον Κόφι με 9 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Μπαρτζώκας: «Τοξικό το παιχνίδι που παίζεται στο ελληνικό μπάσκετ»

Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε στην ΕΡΤ και αναφέρθηκε στο επεισοδιακό ματς με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και όσα ακολούθησαν με τις ανακοινώσεις των δύο ομάδων και όχι μόνο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Έλληνας προπονητής: «Δεν μπορώ να αντιπαρατεθώ με έναν πρόεδρο ομάδας. Εγώ είμαι προπονητής εναντίον προπονητή, ό,τι έχω, το έχω με τον Εργκίν. Επί τη ευκαιρία, να τον συλλυπηθώ για τον θάνατο του πατέρα του. Τώρα, αν ο αντίπαλος πρόεδρος του Παναθηναϊκού μου επιτίθεται με όλους τους τρόπους εδώ και μήνες, εγώ δεν μπορώ να το αντιμετωπίσω. Εγώ δεν έχω social media, ούτε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης όπως εκείνος. Μπορώ να βγω μόνο σε μία συνέντευξη, αλλά δεν θέλω να το κάνω. Θέλω να μιλάω για την ομάδα μου, είμαστε όλοι συγκεντρωμένοι στον στόχο μας».

Και πρόσθεσε: «Προφανώς η ανακοίνωση της ομάδας με καλύπτει απόλυτα. Είναι μοιραίο αυτό όταν κοουτσάρεις τον Ολυμπιακό. Και στο παρελθόν ο κ. Γιαννάκης βρέθηκε στην ίδια θέση. Είναι αυτό το τοξικό παιχνίδι που παίζεται στο ελληνικό μπάσκετ, στο ελληνικό πρωτάθλημα όταν και οι δύο ομάδες είναι πολύ ισχυρές. Αν είναι προσωποποιημένο σε εμένα, αυτό ίσως και να με τιμάει γιατί προφανώς θέλουν να φύγω από τον Ολυμπιακό γιατί πιστεύουν ότι κάτι κάνω καλά».

Προμηθέας ΠάτραςBasket LeagueΟλυμπιακόςειδήσεις τώραΓιώργος Μπαρτζώκας