Αθλητισμός|19.04.2024 07:37

Ολυμπιακός: Η νύχτα έγινε μέρα στο «Βενιζέλος» - Υποδοχή ηρώων σε ποδοσφαιριστές και Μεντιλίμπαρ

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
ΑΦΙΞΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΑΦΙΞΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΑΦΙΞΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΑΦΙΞΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΑΦΙΞΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΑΦΙΞΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Πλήθος κόσμου βρέθηκε τα ξημερώματα στο Ελευθέριος Βενιζέλος για να υποδεχθεί σαν ήρωες τους παίκτες του Ολυμπιακού μετά από την ιστορική πρόκληση στα ημιτελικά του Conference League.

Μέτα τη νίκη 3-2 έναντι της Φενέρμπαχτσε στήθηκαν πρώτα πάρτι στο Πασαλιμάνι και τα ξημερώματα μεταφέρθηκαν στο Ελευθέριος Βενιζέλος.


Τα συνθήματα και τα καπνογόνα έδιναν και έπαιρναν, με την ατμόσφαιρα να πάλλεται όταν οι ποδοσφαιριστές και το προπονητικό τιμ των Πειραιωτών έκαναν την εμφάνισή τους.

 

Ερυθρόλευκο πάρτι στην Κωνσταντινούπολη

Πάρτι πρόκρισης έστησαν οι Ερυθρόλευκοι από την Κωνσταντινούπολη ως το Πασαλιμάνι. Ο Ολυμπιακός πήρε το ιστορικό εισιτήριο για τα ημιτελικά του Conference αποκλείοντας στα πέναλτι τη Φενερμπαχτσέ και ακολούθησαν... θρυλικοί πανηγυρισμοί.

Στο επίκεντρο φυσικά βρέθηκε ο Κώστας Τζολάκης, ο οποίος απέκρουσε τρία πέναλτι στη σπουδαιότερη εμφάνιση της καριέρας του. Άπαντες έπεσαν πάνω του για να τον αποθεώσουν!

Τζολάκης: «Ονειρευόμαστε το τρόπαιο, γιατί όχι;»

Ο ίδιος όντας πανευτυχής είπε: «Είχαμε κάνει ανάλυση με τους προπονητές. Κάποια στιγμή είναι και το feeling. Πρέπει εκείνη την ώρα να επιλέξεις τη σωστή γωνία και να δικαιωθείς. Πριν τα πέναλτι μου έδωσε ο πατέρας μου ενα φυλαχτό και τον ευχαριστώ δημόσια που με ακολούθησε απόψε εδώ. Πηγαίνουμε βήμα-βήμα, κοιτάμε πρωτα το πρωτάθλημα και το ματς της Κυριακής. Ωστόσο ναι, Το ονειρευόμαστε το τρόπαιο, γιατί όχι;».

Δεν είδε τα πέναλτι ο Μεντιλίμπαρ

Προηγουμένως ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ παρακολούθησε τη διαδικασία των πέναλτι... εξ ακοής έχοντας γυρίσει την πλάτη του για να μην βλέπει τις εκτελέσεις!

Αποθέωση για τον Βάσκο κόουτς απ' τους παίκτες του

Στα αποδυτήρια οι παίκτες σήκωσαν στα χέρια τον Βάσκο κόουτς, αφού αναγνωρίζουν πως αποτελεί τον βασικό λόγος για τον οποίο ο Ολυμπιακός άλλαξε αγωνιστικό πρόσωπο τους τελευταίους μήνες. Οι παίκτες πανηγύρισαν έξαλλα την ιστορική πρόκριση που διατηρεί ολοζώντανο το όνειρο για συμμετοχή στον τελικό.

Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που φτάσαμε, θέλουμε τελικό»

Ο Μεντιλίμπαρ πλέον δεν κρύβει ότι θέλει τελικό. Αναλυτικά, όσα δήλωσε μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Φενέρ: «Ήταν πολύ δύσκολο αυτό που κάναμε, δεν μπορώ να εκφράσω τα συναισθήματά μου. Υποφέραμε. Ειδικά μετά την ισοφάριση στο 12'. Αντέξαμε όμως και η ανταμοιβή μας ήρθε στο τέλος. Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι. Τώρα θέλουμε να ξεκουραστούμε και να ετοιμαστούμε για το επόμενο ματς».

Για το ότι η ομάδα του έπαιξε με στόχο τη νίκη: «Πραγματικά κυνηγήσαμε τη νίκη, προσπαθήσαμε πολύ. Μετά το γρήγορο γκολ της Φενέρ η συνέχεια δεν θα ήταν εύκολη για μας, μας πίεσαν. Δεν κάναμε γκολ τις ευκαιρίες μας εμείς όπως και λίγο πριν το τέλος με την κεφαλιά, ευτυχώς τα καταφέραμε στο πέναλτι. Έπρεπε να αντέξουμε και το κάναμε. Τώρα έχουμε δύσκολη συνέχεια με την Άστον Βίλα. Να ξεκουραστούμε όμως πρώτα και μετά να ασχοληθούμε με το ματς της Κυριακής κόντρα στον ΠΑΟΚ».

Για την απόφασή του να κάνει βασικό τον Τζολάκη: «Αλήθεια είναι πως δεν συνηθίζω να αλλάζω τους τερματοφύλακας κατά τη διάρκεια της σεζόν, όμως έχω πάρει αυτή την απόφαση και άλλες φορές στην καριέρα μου. Όταν ένας γκολκίπερ πηγαίνει καλά, τον αντιμετωπίζεις και αυτόν σαν οποιονδήποτε άλλο παίκτη. Ο Τζολάκης τα πάει πολύ καλά και ελπίζουμε να συνεχίσει να προσφέρει. Προπονείται και δουλεύει και αυτός και ο Πασχαλάκης πολύ καλά».

Για τον στόχο του τελικού: «Μια που έχουμε φτάσει ως εδώ, φυσικά και θέλουμε τον τελικό. Με όλο τον σεβασμό στην Άστον Βίλα, είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, όμως εμείς πάμε να τα δώσουμε όλα με όλες μας τις δυνάμεις και ελπίζουμε να πάμε στον τελικό».

Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος»

Πανευτυχής και συγκινημένος ήταν και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης. Με βουρκωμένα μάτια, ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού μίλησε για την επική πρόκριση στην Τουρκία, αποθέωσε τον Μεντιλίμπαρ και τόνισε πως οι Πειραιώτες συνεχίζουν να ονειρεύονται. «Είναι μια πολύ μεγάλη βραδιά, μας αρέσει ο ανήφορος και ειδικά σε αυτό το γήπεδο, σε αυτή την ατμόσφαιρα. Είναι πρωτόγνωρο αυτό που δείξαμε. Είμαστε ενωμένοι και δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του θρύλου, του πρωταθλητή, του Ολυμπιακού» ήταν το αρχικό σχόλιο του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού στάθηκε στην ομιλία του στα αποδυτήρια, ενώ αποκάλυψε τη νέα συμφωνία με τον Μεντιλίμπαρ. «Τους είπα πως αυτή η ομάδα μπορεί να πάει ακόμα ψηλότερα. Το πιστέψαμε και πάμε για μεγαλύτερες στιγμές» και πρόσθεσε: «Μου έχει κάνει εντύπωση πως του αρέσουν τα δύσκολα, του αρέσει να ρισκάρει. Παρουσίασε την ομάδα φουλ επιθετική, ήρθαμε να κερδίσουμε. Του αρέσει ο ανήφορος, τα δύσκολα. Συμφώνησα μαζί του για νέο συμβόλαιο το βράδυ που χάσαμε από τη Μακάμπι».

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στάθηκε και στα επόμενα βήματα λέγοντας: «Είναι μια πολύ ωραία βραδιά, θα συνοδεύει τις επόμενες γενιές. Είδατε πως ξεκινήσαμε, έγιναν αλλαγές, είμαστε ενωμένοι και να τα αποτελέσματα. Μας αρέσει ο ανηφορος και ειδικά εδώ μέσα. Στόχος μας να κερδίσουμε τα επόμενα ματς, να προχωρήσουμε σε Ελλάδα και Ευρώπη. Είμαστε για τα δύσκολα. Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε».

Γλέντι στον Πειραιά

Την ίδια ώρα οι φίλοι του Ολυμπιακού ξεχύθηκαν στο Πασαλιμάνι και στους δρόμους του Πειραιά για να πανηγυρίσουν την ιστορική πρόκριση...

αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλοςειδήσεις τώραΦενέρμπαχτσεΟλυμπιακός