Αθλητισμός|05.04.2019 23:34

Ρεκόρ Γκίνες: 73χρονος γκολκίπερ έπαιξε σε επίσημο αγώνα (pics, vid)

Γιάννης Σκόκας

Και οι… παππούδες έχουν ποδοσφαιρική ψυχή. Και τι ψυχή μάλιστα. Ενας 73χρονος γκολκίπερ καταγράφηκε στα ρεκόρ Γκίνες ως ο γηραιότερος εν ενεργεία ποδοσφαιριστής που έπαιξε ποτέ σε επίσημο παιχνίδι.

Ναι καλά διαβάσατε. Ενας γκολκίπερ 73 ετών που ακόμη αγωνίζεται σε επίσημους αγώνες. Πρόκειται για τον Ιτζχάκ Χάικ, ο οποίος έγινε κάτοχος μιας απίθανης επίδοσης.

Ο Χάικ, ο οποίος γεννήθηκε στο Ιράκ, αλλά έχει Ισραηλινή υπηκοότητα καθώς από το 1950 ζει στο Ισραήλ, λατρεύει το ποδόσφαιρο. Όχι όμως μόνο για να το βλέπει αλλά και για να συμμετέχει ο ίδιος στο παιχνίδι. Δεν είναι ψέμα, αγωνίζεται στην πέμπτη κατηγορία του Ισραήλ. Και ο επίσημος εκπρόσωπος των ρεκόρ Γκίνες έδωσε το «παρών» στην ήττα (4-1) της ομάδας του, Μακάμπι Ιρόνι Ορ Γιεχούντα, από την Ράματ Ισραελ.

Ελάχιστη σημασία όμως είχε η ήττα μπροστά στο ανεπανάληπτο ρεκόρ του Χάικ, ο οποίος μετά την 93λεπτη συμμετοχή του στο τέρμα παρέλαβε την ειδική πλακέτα των ρεκόρ Γκίνες.

T

Για να γίνει αντιληπτό το επίτευγμα του αειθαλούς Ισραηλινού «παππού» γκολκίπερ, το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ο Ουρουγουανός Ρόμπερτ Καρμόν, ο οποίος τον Οκτώβριο του 2015 έπαιξε με τη φανέλα της Κλουμπ Παν δε Ασούκαρ σε ηλικία… μόλις 53 ετών και 182 ημερών.

Δείτε εικόνες και video με την ιστορική συμμετοχή του 73χρονου γκολκίπερ:

T

T
Ρεκόρ ΓκίνεςπαππούςΙσραήλτερματοφύλακας