Αθλητισμός|06.04.2019 00:30

Premier League: Με σφραγίδα «Φαραώ» το «διπλό» τίτλου της Λίβερπουλ (vids)

Γιάννης Σκόκας

Ενα ακόμη σημαντικό βήμα προς την κατάκτηση του πολυπόθητου τίτλου της Premier League έκανε η Λίβερπουλ που πέτυχε μια σπουδαία και συνάμα δύσκολη νίκη στο Σεντ Μέρις επί της Σαουθάμπτον με 1-3. Οι «κόκκινοι» προσπέρασαν ξανά στη βαθμολογία (+2) την Μάντσεστερ Σίτι, η οποία όμως έχει ένα ματς λιγότερο αλλά και λιγότερο βατό πρόγραμμα καθώς, εκτός των άλλων, έχει να αντιμετωπίσει και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ. 

Η Σαουθάμπτον πάντως έβαλε δύσκολα στη Λίβερπουλ από το ξεκίνημα του ματς καθώς προηγήθηκε στο σκορ μόλις στο 9' με γκολ του Ιρλανδού Σέιν Λονγκ αλλά οι εφτάψυχοι «ρεντς» βρήκαν και πάλι τον τρόπο για να αποδράσουν, αν και η... γκέλα έδειχνε να παραμονεύει.

Μολονότι η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ισοφάρισε με κεφαλιά του Κεϊτά στο 36', στη συνέχεια δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στη μαχητική και ιδιαίτερα επικίνδυνη Σαουθάμπτον. Ωστόσο, το γρίφο έλυσε ο τρομερός Μοχάμεντ Σαλάχ.

Ο «Φαραώ» του συλλόγου του Μερσεσάιντ έπειτα από ένα καταπληκτικό σπριντ και διανύοντας σχεδόν το μισό γήπεδο, με εξαιρετικό τελείωμα έδωσε το προβάδισμα (1-2) στην ομάδα του. Παράλληλα, έβαλε τέλος και στο αρνητικό σερί που είχε δημιουργήσει καθώς δεν είχε σκοράρει στα τελευταία οχτώ παιχνίδια της Λίβερπουλ. Και αν μη τι άλλο το έκανε με εντυπωσιακό τρόπο. Αυτό ήταν το 50ό του γκολ σε 69 συμμετοχές στην Premiership!

Δείτε το γκολ του Σαλάχ:

T

Το γκολ του Χέντερσον στο 86', που διαμόρφωσε το τελικό 1-3, βοήθησε τους φιλοξενούμενους και επίδοξους πρωταθλητές να μην αγχωθούν στο φινάλε όπως έχει συμβεί σε πολλά από τα πρόσφατα παιχνίδια τους.

Δείτε το γκολ του Χέντερσον:

Το πρόγραμμα των δύο διεκδικητών

Τα παιχνίδια της Λίβερπουλ: Τσέλσι (Μ) 14/4, Κάρντιφ (Ε) 21/4, Χάντερσφιλντ (Μ) 26/4, Νιούκαστλ (Ε) 4/5, Γουλβς (Μ) 12/5.

Τα παιχνίδια της Μάντσεστερ Σίτι: Κρίσταλ Πάλας (Ε) 14/4, Τότεναμ (Μ) 20/4, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ε) 24/4, Μπέρνλι (Ε) 28/4, Λέστερ (Μ) 4/5, Μπράιτον (Ε) 12/5

Η βαθμολογία της Premier League

Premier LeagueΑγγλίαΣαουθάμπτονποδόσφαιροΛίβερπουλ