Αθλητισμός|20.04.2024 20:15

Τρομερός Τσιτσιπάς και στη Βαρκελώνη - Δεύτερος σερί τελικός απέναντι στον Ρουντ!

Newsroom

Η ξέφρενη πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στο χώμα συνεχίζεται. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επικράτησε του Ντούσαν Λάγιοβιτς με 2-1 σετ και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του τουρνουά της Βαρκελώνης για τέταρτη φορά στην καριέρα του.

Ο Τσιτσιπάς συνεχίζεται τις μεγάλες εμφανίσεις του καθώς μετά την κατάκτηση στο Masters του Μόντε Κάρλο θα διεκδικήσει τον δεύτερο σερί τίτλο του στο Barcelona Open. Εκεί θα αναμετρηθεί ξανά με τον Νορβηγό Κάσπερ Ρουντ, τον οποίο νίκησε στον τελικό του πριγκιπάτου. Παράλληλα, θα διεκδικήσει τον πρώτο 500άρι τίτλο του, ενώ συνολικά ψάχνει το 12ο τρόπαιο καριέρας. Ετοιμάζεται να συμμετάσχει στον 29ο τελικό, έχοντας ρεκόρ 11 νίκες και 17 ήττες.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος βρίσκεται στο νούμερ 7 της παγκόσμιας κατάταξης, έκανε την ανατροπή κόντρα στον 33χρονο Σέρβο (Νο.59) και επικράτησε με 5-7, 6-4, 6-2 σε 2 ώρες και 10 λεπτά.

Παρότι έχει αρχίσει και βγάζει κούραση από τα συνεχόμενα ματς, ο Τσιτσιπάς παραμένει σε εξαιρετική φόρμα βρίσκοντας λύσεις σε δύσκολες καταστάσεις. Ήδη μετράει δέκα σερί νίκες στο tour κι αν νικήσει τον 25χρονο Νορβηγό θα σπάσει του ατομικό του ρεκόρ.

Το πιο σημαντικό πάντως για τον Τσιτσιπά είναι πως ενόψει Roland Garros δείχνει να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Κι εφόσον παραμείνει στο ίδιο επίπεδο, είναι βέβαιο πως θα φτάσει ψηλά...

ειδήσεις τώραATP Barcelona OpenΣτέφανος ΤσιτσιπάςΤένις