Αθλητισμός|20.04.2024 21:50

Κύπελλο Αγγλίας: Ο Μπερνάρντο Σίλβα «τελείωσε» την Τσέλσι και έστειλε τη Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό

Newsroom

Ο μοιραίος έγινε... ωραίος και έστειλε τη Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας. Την περασμένη Τετάρτη ο Μπερνάρντο Σίλβα έχασε το καθοριστικό πέναλτι που κόστισε στους Πολίτες την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League. Ο Πορτογάλος όμως, λίγες ημέρες μετά, πέτυχε το γκολ της εξιλέωσης καθώς με δικό του τέρμα έστειλε τη Σίτι στον τελικό του FA Cup.

Στο 84' βρήκε δίχτυα και χάρισε στην ομάδα του Μάντσεστερ τη νίκη με 1-0 επί της Τσέλσι και την πρόκριση στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του έτερου ημιτελικού μεταξύ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Κόβεντρι που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή (21/4) στο Γουέμπλεϊ.

Οι Σίτιζενς «σφράγισαν» τη 13η συμμετοχή τους στον τελικό του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού και θα προσπαθήσουν να κατακτήσουν το όγδοο τρόπαιο στην ιστορία τους και δεύτερο συνεχόμενο. Παράλληλα, διατήρησαν το αήττητο απέναντι στους Μπλε για ένατο σερί ματς σε όλες τις διοργανώσεις (7-2-0).

Η Τσέλσι παρά την ήττα, είχε καλή απόδοση και είχε τις ευκαιρίες της, αλλά δεν απέφυγε το... μοιραίο και οδεύει σε άλλη μια αποτυχημένη σεζόν καθώς έχει ήδη χάσει στον τελικό του Λιγκ Καπ απ' τη Λίβερπουλ, ενώ στο πρωτάθλημα παραμένει χαμηλά στη βαθμολογία διεκδικώντας απλώς ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ημιτελική φάση

  • Μάντσεστερ Σίτι - Τσέλσι 1-0
  • Κόβεντρι - Μάντσεστερ Γιουν. 21/4

Τελικός

  • Γουέμπλεϊ 25 Μαΐου
Μάντσεστερ ΣίτιΤσέλσιειδήσεις τώραΚύπελλο Αγγλίας