Αθλητισμός|21.04.2024 19:30

Ήττα ξανά για τον Τσιτσιπά στο... καταραμένο 500άρι! Πήρε ρεβάνς ο Ρουντ στη Βαρκελώνη

Newsroom

Το νικηφόρο σερί του Στέφανου Τσιτσιπά στο χώμα τελείωσε στον τελικό του τουρνουά της Βαρκελώνης. Ο Κάσπερ Ρουντ πήρε ρεβάνς απ' τον Έλληνα πρωταθλητή για τον προ ημερών χαμένο τελικό στο Masters του Μόντε Κάρλο και επικράτησε με 2-0 κατακτώντας τον τίτλο.

Η... κατάρα των τελικών σε 500άρια τουρνουά καλά κρατεί για τον Τσιτσιπά, ο οποίος ηττήθηκε για ενδέκατη φορά σε τελικό ATP 500! Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έχασε με 7-5, 6-3 από τον 25χρονο Νορβηγό (Νο.6), που κατακτάει για πρώτη φορά στην καριέρα του τουρνουά ανώτερο από 250άρι! Απ' την άλλη πλευρά, ο Τσιτσιπάς έφτασε τις τέσσερις ήττες σε ισάριθμους τελικούς στη Βαρκελώνη!

Παρά την ήττα, βέβαια, ο Τσιτσιπάς ήταν εξαιρετικός τις τελευταίες εβδομάδες στο χώμα και μπορεί να ελπίζει σε σπουδαία πορεία στα Masters της Μαδρίτης (24/4) και της Ρώμης (8/5) αλλά και στο μεγάλο ραντεβού του Roland Garros (26/5).

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς άρχισε ιδανικά τον τελικό κάνοντας μπρέικ στον αντίπαλό του μόλις στο πρώτο γκέιμ. Όμως ο Ρουντ απάντησε με μπρέικ στο έκτο γκέιμ ισοφαρίζοντας σε 3-3. Ο Νορβηγός ανέκτησε την ψυχολογία του, διατήρησε μέχρι τέλους το σερβίς του και έκανε το καθοριστικό μπρέικ για το 7-5 στον Έλληνα πρωταθλητή κερδίζοντας το πρώτο σετ.

Ο Ρουντ φάνηκε να έχει πάρει φόρα στο δεύτερο σετ σε αντίθεση με τον Τσιτσιπά που έδειξε επηρεασμένος απ' την απώλεια του πρώτου σετ. Ο Νορβηγός έκανε μπρέικ στο τέταρτο γκέιμ για το 3-1 και αφού διατήρησε το σερβίς του τελείωσε το σετ (6-3) και το ματς κατακτώντας τον τίτλο.

Στέφανος ΤσιτσιπάςΤένιςΚάσπερ ΡουντATP Barcelona Open