Αθλητισμός|21.04.2024 22:00

Αντίδραση, ανατροπή και νίκη κορυφής της ΑΕΚ επί του Άρη πριν απ' το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Newsroom

Ο Άρης έβαλε δύσκολα στην ΑΕΚ για ένα ημίχρονο, ο Χουτεσιώτης που μπήκε στην ενδεκάδα την τελευταία στιγμή, ύψωσε τείχος μπροστά απ' το τέρμα του, όμως η Ένωση βρήκε τον τρόπο για να φύγει με μια πολύτιμη νίκη απ' το Κλ. Βικελίδης που την κράτησε στην κορυφή.

Η Ένωση επικράτησε 2-1 των Θεσσαλονικέων και θα υποδεχτεί τον Παναθηναϊκό στην OPAP Arena την ερχόμενη Τετάρτη (24/4) έχοντας διαφορά ενός βαθμού απ' το Τριφύλλι. Ο Μορόν (38') ήταν αυτός που έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του Άκη Μάντζιου, αλλά η ΑΕΚ έφυγε με τους τρεις πολύτιμους βαθμούς χάρη στα γκολ των Σιντιμπέ (50') και Άμραμπατ (84').

Προηγήθηκε ο Άρης

Μόλις στο 2ο λεπτό, από πάσα-λόμπα του Πόνσε, ο Χουτεσιώτης αναγκάστηκε σε εξαιρετική επέμβαση στο πλασέ του Ελίασον. Τρία λεπτά μετά, ήταν η σειρά του Αθανασιάδη να δείξει τις ικανότητές του, διώχνοντας εντυπωσιακά το σουτ του Ζαμόρα.

Άμραμπατ και Ελίασον ήταν πολύ δραστήριοι, με τον Σουηδό να σουτάρει με το δεξί πάνω από το οριζόντιο δοκάρι στο 17'. Στο 22' ο Άρης έχασε σπουδαία, τριπλή ευκαιρία: ο Μορόν σούταρε, ο Αθανασιάδης απέκρουσε, η μπάλα έφτασε στον Παναγίδη που πλάσαρε πάνω στον Βίντα, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Μάνου Γκαρθία σούταρε λίγο άουτ.

Στο 28' ήταν η σειρά του Τσούμπερ για να απειλήσει. Τελικά, στο 36' έπειτα από εκτέλεση κόρνερ ο Μορόν σούταρε, η μπάλα κόντραρε δις για να τη διώξει με υπερένταση ο Αθανασιάδης στο όριο της γραμμής. Ο διαιτητής και ο βοηθός έδωσαν συνέχεια στο ματς αλλά παρενέβη το VAR, που αποφάσισε ότι ολόκληρη η μπάλα πέρασε τη γραμμή με αποτέλεσμα να προκύψει το 1-0.

Ισορροπία με Σιντιμπέ

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε έπειτα από 23 λεπτά και ξεκίνησε με την άμεση ισοφάριση της ΑΕΚ. Στο 49' ο Πόνσε σούταρε διαγώνια και ο Σιντιμπέ μπήκε στην πορεία της σκοράροντας για το 1-1. Η πίεση των φιλοξενούμενων συνεχίστηκε, με τον Πόνσε (54') να απειλεί από πλάγια θέση.

Ο Άμραμπατ ήταν... πανταχού παρών στην επίθεση της ΑΕΚ δημιουργώντας μια ακόμα καλή στιγμή όμως ο Χουτεσιώτης απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Σιμάνσκι. Ο Έλληνας τερματοφύλακας είχε και την τύχη με το μέρος του, αφού η καρφωτή κεφαλιά του Βίντα στο κόρνερ που ακολούθησε, κατέληξε στην αγκαλιά του. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα δημιουργούσε κι έχανε ευκαιρίες με τη... σέσουλα αλλά είτε ο Χουτεσιώτης (στα σουτ του Άμραμπατ στο 60' και του Τσούμπερ στο 63') είτε η αστοχία (σε αυτό του Τσούμπερ στο 61') κρατούσαν το σκορ στο 1-1.

Πανταχού παρών και σκόρερ ο Άμραμπατ

Ο Χουτεσιώτης νικήθηκε από τον Άμραμπατ στο 65' αλλά προηγήθηκε οφσάιντ του Πόνσε και το γκολ ακυρώθηκε. Ο τερματοφύλακας του Άρη είχε απάντηση και στο σουτ του Ελίασον στο 66' αλλά και εκείνο του Αραούχο στο 79'. Τελικά η λύση δόθηκε στο 84' έπειτα από φάση διαρκείας. Ο Άμραμπατ με δυνατό αριστερό σουτ από το ύψος του πέναλτι έγραψε το 1-2 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Στο 88' ο διαιτητής Βεργέτης έδειξε το σημείο του πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ρόουζ στον Αραούχο, ωστόσο έπειτα από παρέμβαση του VAR, ο ρέφερι είδε τη φάση σε βίντεο και καταλόγισε οφσάιντ για επιθετικό φάουλ του Αργεντινού φορ.

Άρης: Χουτεσιώτης, Φατόρε, Μοντόγια, Μπράμπετς, Ρόουζ (90'+3' Δεληζήσης), Βερστράτε (46' Τζούρασεκ), Νταρίντα (77' Εμβοντό), Μάνου Γκαρθία (64' Φετφατζίδης), Ζαμόρα, Παναγίδης, Μορόν (77' Ανσαριφάρντ).

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Κάλενς, Βίντα, Σιντιμπέ (83' Φερνάντες), Χατζισαφί, Σιμάνσκι (71' Αραούχο), Γιόνσον, Άμραμπατ (87' Γαλανόπουλος), Τσούμπερ (82' Λιούμπισιτς), Πόνσε, Ελίασον (71' Πινέδα).

SuperLeagueΑρηςειδήσεις τώραΑΕΚ