Αθλητισμός|21.04.2024 21:40

Κύπελλο Αγγλίας: Η Γιουνάιτεντ απέφυγε στα πέναλτι το μέγα κάζο απ' την ηρωική Κόβεντρι και παίζει τελικό με τη Σίτι

Newsroom

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέφυγε ένα ιστορικό κάζο, καθώς επικράτησε με 4-2 της ηρωικής Κόβεντρι στα πέναλτι. Έστω και με περιπετειώδη τρόπο οι Κόκκινοι Διάβολοι προκρίθηκαν στον τελικό της 25ης Μαΐου όπου θα παίξουν για το Κύπελλο Αγγλίας απέναντι στη συμπολίτισσα και αιώνια αντίπαλο Μάντσεστερ Σίτι.

Η κανονική διάρκεια του αγώνα, όσο και της παράτασης έληξε 3-3 σε ένα επικό ματς που είχε σασπένς μέχρι τέλους. Η απίθανη Κόβεντρι που αγωνίζεται στην Championship «λύγισε» στα πέναλτι, όπου αστόχησε δύο φορές και έχασε την ιστορική ευκαιρία να βρεθεί για δεύτερη φορά σε τελικό.

Η ομάδα του Ερικ Τεν Χαγκ ήταν καλύτερη στο α' ημίχρονο οπότε προηγήθηκρ με 3-0 με τα γκολ των ΜακΤόμινεϊ (23'), Μαγκουάιρ (45') και Φερνάντες (58'). Στη συνέχεια όμως υπέστη μπλακ άουτ και η Κόβεντρι κυνήγησε το θαύμα καθώς μείωσε με τους Σιμς (71') και Ο' Χάρε (78') σε 3-2.

Η πίεση έφερε αποτέλεσμα, καθώς στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων βρήκε το γκολ της ισοφάρισης με τον Ράιτ από το σημείο του πέναλτι, οδηγώντας το ματς στην παράταση.

Μάλιστα η ορμή της Κόβεντρι συνεχίστηκε και στο έξτρα ημίωρο, όπου πίεσε για το γκολ της νίκης, αλλά δύο φορές το VAR έκοψε τους έξαλλους πανηγυρισμούς των φιλάθλων της. Ιδίως το γκολ που πέτυχε στο τελευταίο λεπτό της παράτασης και το οποίο ακυρώθηκε ως οφσάιντ ήταν εξαιρετικά οριακό. Τελικά δεν μπόρεσε να κάνει την ιστορική ανατροπή στα πέναλτι.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα παίξει για 22η φορά στον τελικό της διοργάνωσης, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ, καθώς ξεπέρασε την Αρσεναλ, που έχει 21 συμμετοχές σε τελικό του FA Cup.

Μάντσεστερ ΓιουνάιτεντΚύπελλο Αγγλίαςειδήσεις τώρα