Αθλητισμός|22.04.2024 00:10

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 3-2: Νίκη-τίτλος για τους Μερένχες στο clasico με γκολ του Μπέλιγχαμ στις καθυστερήσεις!

Newsroom

Η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε δύο φορές στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», όμως η Ρεάλ Μαδρίτης αποδείχθηκε επτάψυχη, έκανε τη μεγάλη ανατροπή στο clasico και με γκολ του Μπέλιγχαμ στις καθυστερήσεις (3-2) εκτόξευσε τη διαφορά στο +11 σφραγίζοντας ουσιαστικά τον τίτλο στη La Liga έξι αγωνιστικές πριν από το φινάλε.

Ήταν ένα απίθανο ντέρμπι, που μόνο η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα ξέρουν να προσφέρουν στο κοινό. Γκολ, φάσεις, ένταση, αγωνία και ένα φινάλε ανατρεπτικό. Η Βασίλισσα ήξερε ότι αν δεν χάσει από την Μπαρτσελόνα εντός έδρας αυτό το βράδυ, τότε θα είναι σαν να έχει πάρει το μισό πρωτάθλημα.

Η Μπαρτσελόνα ήταν εξαιρετική -πιθανώς πολύ καλύτερη από αυτό που περίμεναν ακόμα και οι πιο αισιόδοξοι οπαδοί της. Προηγήθηκε δύο φορές, είχε κυριαρχικό ρόλο στο παιχνίδι, όμως η διαφορά ήταν στην εμπειρία.

Αυτή η Ρεάλ Μαδρίτης έχει μάθει να διαχειρίζεται ιδανικά τέτοια παιχνίδια, ξέρει να αντέχει ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις. Το 3-2, με διπλή ανατροπή και νικητήριο γκολ στις καθυστερήσεις από τον Τζουντ Μπέλιγχαμ ήταν ακόμα μία τέτοια απόδειξη.

O Kρίστενσεν άνοιξε το σκορ στο 6' για την Μπαρτσελόνα αλλά η Ρεάλ ισοφάρισε με πέναλτι του Βινίσιους στο 18'. Οι Μπλαουγκράνα σκόραραν για δεύτερη φορά με τον Φερμίν Λόπες στο 69' όμως οι Μαδριλένοι όχι μόνο ισοφάρισαν με τον Βάθκεθ στο 73' αλλά έφτασαν στη νίκη στο 91' με τον Μπέλιγχαμ, ο οποίος, όπως και στο πρώτο clasico, βρήκε δίχτυα στις καθυστερήσεις πετυχαίνοντας το νικητήριο τέρμα. Τότε ήταν στο 92' για το 1-2, τώρα στο 91' για το 3-2. Συνολικά ήταν το 17ο προσωπικό του γκολ στο πρωτάθλημα σε μια ονειρεμένη σεζόν.

Ρεάλ Μαδρίτης: Λούνιν, Λούκας Βάθκεθ, Ρούντιγκερ, Τσουαμενί, Καμαβινγκά (71’ Φραν Γκαρθία), Βαλβέρδε, Κρόος (71’ Μπραΐμ Ντίαθ), Μόντριτς, Μπέλινγκχαμ, Ροντρίγκο (74’ Έντερ Μιλιτάο), Βινίσιους Ζούνιορ (82’ Χοσέλου).

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Κουντέ, Αραούχο, Κουμπαρσί, Ζοάο Κανσέλο, Ντε Γιονγκ (45’ Πέδρι), Κρίστενσεν (46’ Φερμίν Λόπεθ), Γκιντογκάν, Γιαμάλ, Λεβαντόφσκι (64’ Φεράν Τόρες), Ραφίνια (64’ Ζοάο Φέλιξ).

ειδήσεις τώραΡεαλ ΜαδρίτηςclasicoLa LigaΜπαρτσελόνα