Αθλητισμός|24.04.2024 19:30

Γκέλαρε στη Λαμία ο ΠΑΟΚ που έχασε έδαφος στη μάχη για τον τίτλο

Newsroom

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε ενέργεια στη Λαμία κι όταν... ξύπνησε ήταν αργά. Ο Δικέφαλος έκανε... χαρακίρι, έμεινε στο 1-1 με την ομάδα της Φθιώτιδας κι έχασε έδαφος στη μάχη για τον τίτλο της Super League. Το βασικότερο όλων όμως είναι ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης πληγώθηκε σε μια δύσκολη περίοδο και τη στιγμή που αναζητούσε μια ένεση ψυχολογίας.

Ο ΠΑΟΚ έγινε η πρώτη ομάδα που πληγώθηκε απ' τη Λαμία στα πλέι οφ και πλέον έχοντας ίδιους αγώνες με την προπορευόμενη ΑΕΚ και τον δεύτερο Παναθηναϊκό βρίσκεται στο -4 και -3 αντιστοίχως. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου παρέμεινε δίχως νίκη για πέμπτο σερί ματς μετά την ισοπαλία με την ΑΕΚ (2-2), καιτις ήττες απ' την Μπριζ (1-0, 0-2) και τον Ολυμπιακό (2-1).

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης πλήρωσε το νωχελικό ξεκίνημα αλλά και το γεγονός ότι δεν είχε καλές επιλογές στις ευκαιρίες που δημιούργησε. Δέχθηκε γκολ απ' τη Λαμία σε ένα κομβικό σημείο (στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου) και στη συνέχεια βρέθηκε να κυνηγάει την ανατροπή σώζοντας τον βαθμό στο δέκατο λεπτό των καθυστερήσεων.

Πλέον ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να ψάξει μια δυναμική αντίδραση στο κυριακάτικο ντέρμπι με την ΑΕΚ προκειμένου να στείλει μήνυμα πως παραμένει στη διεκδίκηση του τίτλου...

Βαθμολογία πλέι οφ

  1. ΑΕΚ 72 (32 αγ.)
  2. Παναθηναϊκός 71 (32 αγ.)
  3. ΠΑΟΚ 68 (32 αγ.)
  4. Ολυμπιακός 66 (31 αγ.)
  5. Άρης 48 (32 αγ.)
  6. Λαμία 35 (33 αγ.)

Ο ΠΑΟΚ απείλησε μόλις στο 1' με τον Οζντόεφ, στο 7' με τον Μάρκος Αντόνιο και στο 17' με τον Ντεσπόντοφ. Ο Δικέφαλος διατήρησε τον έλεγχο καθόλη τη διάρκεια του α' ημιχρόνου έχοντας μια απειλητική στιγμή με τον Κωνσταντέλια στο 28' αλλά και μια μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά του Οζντόεφ στο 29'. 

Μετά το ημίωρο, η Λαμία, που ήταν καλά οχυρωμένη στην άμυνά της, άρχισε να παίρνει... θάρρος παίζοντας με περισσότερη τόλμη επιθετικά. Οι παίκτες του Δικεφάλου δεν ένιωσαν την απειλή, συνέχισαν να μην βγάζουν ένταση στο παιχνίδι τους και το πλήρωσαν. Αφού οι γηπεδούχοι έριξαν προειδοποιητικές βολές στο 30' με τον Μαρτίνεθ και στο 40' με τον Μάλτσι, κι αφού απέφυγαν το γκολ σε κεφαλιά του Κεντζιόρα που απέκρουσε ο Κοσέλεφ, πέτυχαν το 1-0.

Στο 45+4 ο Μάλτσι έστρωσε για τον Σλίβκα, ο οποίος με σουτ μέσα απ' την περιοχή άνοιξε το σκορ (1-0) στο φινάλε του ημιχρόνου φέρνοντας σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τους Θεσσαλονικείς.

Το γκολ της Λαμίας σήμανε συναγερμό στον ΠΑΟΚ που μπήκε στο γήπεδο με σαφώς μεγαλύτερη ορμή με το ξεκίνημα του β' ημιχρόνου. Στο 47' ο Σαμάτα είχε προϋποθέσεις για να σκοράρει αλλά δεν τελείωσε καλά τη φάση, όπως ακριβώς συνέβη και στο 55' με τον Μάρκος Αντόνιο.

Ο Λουτσέσκου έκανε τριπλή αλλαγή στο 56' για να αλλάξει το μομέντουμ της ομάδας του και πράγματι με την είσοδο των Τάισον, Μπάμπα και Μπράντον, ο Δικέφαλος έδειξε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο. Άμεσα (59') ο Μπράντον απείλησε με κεφαλιά, ενώ στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ δημιούργησε καλές συνθήκες για γκολ αλλά δεν ήταν εξίσου καλή η τελική επιλογή με Τόμας στο 62', Μπάμπα στο 65', Ντεσπόντοφ στο 67'. Καλή στιγμή είχε και ο Μιχαηλίδης στο 75' με κεφαλιά.

Όσο περνούσε ο χρόνος ο ΠΑΟΚ γινόταν πιο πιεστικός και εν τέλει κατάφερε να σκοράρει το γκολ της ισοφάρισης στο 100'. Ο Ντεσπόντοφ κινήθηκε απ' τα δεξιά και σέντραρε προς την περιοχή, εκεί όπου ο Σβαμπ κυριάρχησε με το κεφάλι γράφοντας το 1-1 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ. 

Η Λαμία έμεινε με παίκτη λιγότερο στο 91' λόγω αποβολής του Αμαράλ, ο οποίος... ξέφυγε μιλώντας απρεπώς στον διαιτητή του αγώνα.

Λαμία: Κοσέλεφ, Σιμόν, Κορνέζος (46' Στάνκο), Γιαννούτσος, Σίντκλεϊ (76' Αμαράλ), Νούνιες, Τζανδάρης, Μαρτίνεθ (75' Λέικ), Κοντονίκος (68' Τόσιτς), Σλίβκα (86' Τερεζίου), Μάλτσι.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε (69' Ότο), Κετζιόρα, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες (57' Μπάμπα), Σβαμπ, Οζντόεφ (75' Μουργκ), Ντεσπόντοφ, Μάρκος Αντόνιο, Κωνσταντέλιας (56' Τάισον), Σαμάτα (57' Μπράντον).

ειδήσεις τώραSuperLeagueΠΑΟΚΛαμία ΠΑΕ