Αθλητισμός|24.04.2024 21:45

Ο Άρης έκοψε τη... φόρα του Ολυμπιακού - Ισοπαλία στο Κλ. Βικελίδης

Newsroom

Ο Άρης έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό που δεν ήταν αποτελεσματικός στην επίθεση και έχασε βαθμούς και έδαφος στη μάχη για τον τίτλο. 

Οι Ερυθρόλευκοι «κόλλησαν» στο 1-1 με τους Κίτρινους στο Κλ. Βικελίδης κι έχασαν την ευκαιρία για να προσπεράσουν τον ΠΑΟΚ στη βαθμολογία και να πλησιάσουν τον Παναθηναϊκό. Αν και ήταν καλύτεροι, οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ απώλεσαν κλασικές ευκαιρίες, είχαν δύο δοκάρια αλλά πλήρωσαν μια αμυντική αδράνεια, ενώ έπεσαν πάνω και στον Κουέστα που ήταν σχεδόν ανίκητος.

Βαθμολογία πλέι οφ

  1. ΑΕΚ 72 (32 αγ.)
  2. Παναθηναϊκός 71 (32 αγ.)
  3. ΠΑΟΚ 68 (32 αγ.)
  4. Ολυμπιακός 67 (32 αγ.)
  5. Άρης 49 (33 αγ.)
  6. Λαμία 35 (33 αγ.)

Ο Ολυμπιακός σκόραρε στο 8' με τον Γιόβετιτς, όμως έπειτα από παρέμβαση του VAR, ο διαιτητής είδε τη φάση σε βίντεο και ακύρωσε το γκολ για επιθετικό φάουλ του Ζέλσον Μαρτίνς στο ξεκίνημα της αντεπίθεσης. Ο Άρης απάντησε στο 12' με τριπλή προσπάθεια που όμως δεν είχε αποτέλεσμα.

Στο 21' ο Έσε σούταρε φαλτσαριστά και στο 24' ο Γιόβετιτς έπιασε την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά. Όμως ο Κουέστα απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ και στις δυο περιπτώσεις. Αμέσως μετά απ' την εκτέλεση κόρνερ (25') ο Ιμπόρα σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Ολυμπιακός έχασε ακόμα μία απίθανη ευκαιρία για να σκοράρει καθώς έπειτα από φάση διαρκείας ο Οντουμπάτζο απομάκρυνε στη γραμμή την προσπάθεια του Ελ Κααμπί, ενώ η μπάλα χτύπησε και στο οριζόντιο δοκάρι!

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με γκολ του Άρη. Στο 48' ο Ντόη έκανε λάθος στην πίεση του Μορόν, ο οποίος πήρε την μπάλα και πλάσαρε τον Τζολάκη γράφοντας το 1-0. Η απάντηση του Ολυμπιακού ήταν άμεση καθώς στο πεντάλεπτο είχε ισοφαρίσει. Στο 53' ο Μαρτίνς έκανε το διαγώνιο σουτ και ο Ελ Κααμπί που μπήκε στην πορεία της μπάλας, την έσπρωξε στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Ο Ολυμπιακός άγγιξε την ανατροπή στο 58' με τετ α τετ του Ζέλσον Μαρτίνς αλλά και στο 74' με τον Ελ Κααμπί. Ο Άρης είχε τεράστια ευκαιρία με τον Μορόν στο 91', όμως το τελείωμα του Ισπανού ήταν αδύναμο. Το γκολ δεν ήρθε για καμία απ' τις δυο ομάδες και το ματς έληξε δίχως νικητή.

Άρης: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μοντόγια, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Ζιλ, Νταρίντα (92' Ρόουζ), Σουλεϊμάνοφ, Φετφατζίδης (60' Μανού Γκαρθία), Σαβέριο (60' Ζαμόρα), Μορόν.

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ροντινέι, Ντόη, Κάρμο, Ορτέγκα, Ιμπόρα, Έσε (68' Τσικίνιο), Φορτούνης, Γιόβετιτς (68' Ποντένσε), Μαρτίνς (79' Ναβάρο), Ελ Κααμπί (87' Ελ Αραμπί).

SuperLeagueΟλυμπιακόςειδήσεις τώραΑρης