Αθλητισμός|24.04.2024 22:30

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0: Παράσταση τίτλου της Ένωσης στη Νέα Φιλαδέλφεια!

Newsroom

Η ΑΕΚ πραγματοποίησε μια σπουδαία παράσταση τίτλου, κυριάρχησε ολοκληρωτικά του Παναθηναϊκού με 3-0 στο ντέρμπι κορυφής της OPAP Arena και έκανε τεράστιο άλμα προς την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου πρωταθλήματος στη Super League.

Η Ένωση ήταν ανώτερη, πέτυχε τρία γκολ, είχε δύο δοκάρια και μεγάλες ευκαιρίες και στο πιο κρίσιμο ντέρμπι των πλέι οφ έδειξε πιο έτοιμη και πιο αποφασισμένη. Το πλάνο του Αλμέιδα λειτούργησε άψογα, σε αντίθεση με εκείνο του Τερίμ, ο οποίος υπέστη την βαρύτερη ήττα του απ' τη μέρα που ανέλαβε τους Πράσινους. Μια ήττα που ενδεχομένως θα κοστίσει και τον τίτλο στο Τριφύλλι καθώς πλέον η ΑΕΚ βρίσκεται στο +4 κι ενώ απομένουν τρεις αγωνιστικές για το φινάλε και το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό.

Οι Κιτρινόμαυροι, που εξουδετέρωσαν πλήρως τον Ιωαννίδη, τον Μπακασέτα και κάθε επιθετικό και δημιουργικό ατού του Τριφυλλιού, επέβαλαν πλήρως τον ρυθμό τους απ' την αρχή μέχρι και το τέλος και έφτασαν πανάξια σε μια μεγάλη νίκη. Το τέλος της βραδιάς βρήκε τον Αλμέιδα και τους παίκτες του μεγάλους κερδισμένους, όχι μόνο του ντέρμπι αλλά και συνολικά της αγωνιστικής καθώς οι έτεροι συνδιεκδικητές του τίτλου έχασαν βαθμούς την ώρα που η ΑΕΚ πήρε το τρίποντο.

Βαθμολογία πλέι οφ

  1. ΑΕΚ 75 (33 αγ.)
  2. Παναθηναϊκός 71 (33 αγ.)
  3. ΠΑΟΚ 68 (32 αγ.)
  4. Ολυμπιακός 67 (32 αγ.)
  5. Άρης 49 (33 αγ.)
  6. Λαμία 35 (33 αγ.)

Η ΑΕΚ μπήκε με μεγάλη ορμή στο παιχνίδι έχοντας και την ώθηση της εξέδρας κι αφού απείλησε για πρώτη φορά στο 5' με κεφαλιά του Πόνσε που κατέληξε άουτ, δεν άργησε να σκοράρει. Σε ένα γνώριμο παιχνίδι για την Ένωση, ο Ελίασον έκλεψε την μπάλα στον άξονα απ' τον Αράο, ο Πινέδα του πάσαρε ξανά και ο Σουηδός, ο οποίος ελίχθηκε ωραία μέσα στην περιοχή του Τριφυλλιού, εκτέλεσε με δυνατό σουτ γράφοντας νωρίς το 1-0.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να απαντήσει άμεσα αλλά το βολέ του Παλάσιος στο 9' ήταν άστοχο.  Στο 14' ήταν η σειρά της ΑΕΚ για να απειλήσει με τον Πόνσε, ο οποίος σούταρε αλλά ο Ντραγκόφσκι απέκρουσε, ενώ άουτ κατέληξε η νέα τελική του Αργεντινού στο 26'.

Στο 27' οι Πράσινοι διαμαρτυρήθηκαν πολύ έντονα για μαρκάρισμα του Κώτσιρα εντός περιοχής απ' τον Αραούχο, αλλά ούτε ο διαιτητής, ούτε ο VAR «είδαν» πέναλτι.

Οι Πράσινοι επιχείρησαν να ισοφαρίσουν με κεφαλιά του Ιωαννίδη στο 34' αλλά τελικά η ΑΕΚ έφτασε στην επίτευξη ενός δεύτερου γκολ. Ο Ακαϊντίν έκανε αδύναμο γύρισμα προς τον Ντραγκόφσκι, ο Πόνσε έκλεψε την μπάλα, βγήκε απέναντι απ' τον Ντραγκόφσκι, πλάσαρε ιδανικά στη γωνία και έγραψε το 2-0, σκορ με το οποίο έκλεισε το α' ημίχρονο.

Ο Τερίμ έκανε δύο αλλαγές και άλλαξε σύστημα στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου επιλέγοντας να παίξει με τρεις στην άμυνα και δύο επιθετικούς. Οι Πράσινοι ρίσκαραν περισσότερο και η ΑΕΚ βρήκε χώρους για να απειλήσει. Σε μια τέτοια φάση στο 61' είχε διπλό απίθανο δοκάρι. Αρχικά με σουτ του Πινέδα το οριζόντιο δοκάρι τραντάχτηκε και στη συνέχεια με βολ πλανέ του Πόνσε, απέκρουσε ο Ντραγκόφσκι και στη συνέχεια η μπάλα κατέληξε και πάλι στο δοκάρι!

Το τρίτο γκολ δεν άργησε για την ΑΕΚ καθώς στο 69' οι γηπεδούχοι έπαιξαν γρήγορα στην αντεπίθεση. Ο Πινέδα σέντραρε από αριστερά, ο Γκατσίνοβιτς τσίμπησε την μπάλα, ο Γεντβάι και ο Ντραγκόφσκι απέτρεψαν το γκολ σε πρώτο χρόνο, όμως ο επερχόμενος Ελίασον έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, σκόραρε για δεύτερη φορά και διαμόρφωσε με πανηγυρικό τρόπο το 3-0.

Το παιχνίδι... έσβησε στη συνέχεια με την ΑΕΚ να ρίχνει τον ρυθμό (είχε πάντως μια τεράστια ευκαιρία στο 79' με τον Πινέδα που σούταρε ελάχιστα άουτ) κάνοντας διαχείριση και τον Παναθηναϊκό να μην έχει ούτε κουράγιο, ούτε τρόπο για να αντιδράσει. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους Κιτρινόμαυρους να πανηγυρίζουν έξαλλα μια νίκη που τους φέρνει πολύ πιο κοντά στο repeat.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα (76’ Άμραμπατ), Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα (82’ Μάνταλος), Ελίασον (77’ Μήτογλου), Αραούχο (58’ Γκατσίνοβιτς), Πόνσε (76’ Γκαρσία)

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας (77’ Βαγιαννίδης), Ακαϊντίν, Γεντβάι, Χουάνκαρ (64’ Μλαντένοβιτς), Αράο, Τσέριν, Μπακασέτας (64’ Βέρμπιτς), Λημνιός (46’ Σπόραρ), Παλάσιος (46’ Βιλένα), Ιωαννίδης.

SuperLeagueΑΕΚΠαναθηναϊκόςειδήσεις τώρα