Αθλητισμός|25.04.2024 22:15

Αποχώρηση «βόμβα» στη Formula 1: Φεύγει απ' τη Red Bull ο κορυφαίος αεροδυναμιστής Άντριαν Νιούι - Πλησιάζει στη Ferrari

Newsroom

Ο Άντριαν Νιούι θεωρείται ο κορυφαίος αεροδυναμιστής στη Formula 1 και ανήκει στο δυναμικό της Red Bull τα τελευταία 19 χρόνια. Βρίσκεται πίσω από κάθε μεγάλη επιτυχία της αυστριακής εταιρείας καθώς επί των ημερών του έχει κατακτήσει έξι πρωταθλήματων κατασκευαστών και επτά πρωταθλήματα οδηγών (οδεύει ολοταχώς για ένα ακόμα σε κάθε κατηγορία).

Τις τελευταίες εβδομάδες όμως εντείνονται οι φήμες, οι πληροφορίες και τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο αποχώρησης απ' τη Red Bull Racing. Αν συμβεί κάτι τέτοιο θα αποτελέσει μια «βόμβα» στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού καθώς θεωρείται ο γκουρού της αεροδυναμικής και η παρουσία του συνεπάγεται επιτυχίες.

Σύμφωνα με το Auto Motor und Sport o Νιούι πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από την αυστριακή ομάδα στο τέλος της τρέχουσας σεζόν κάτι που θα φέρει μεγάλη ανατροπή και άλλα δεδομένα στο πρωτάθλημα της Formula 1. Από τη μία πλευρά θα τον χάσει η κυρίαρχη ομάδα της τελευταίας τριετίας, αφετέρου θα τον κερδίσει κάποια απ' τις διεκδικήτριες του τίτλου.

Η κρούση της Ferrari

Η Ferrari φέρεται να του έχει κάνει κρούση καθώς θέλει να δημιουργήσει μια... dream team έχοντας ήδη εντάξει στο δυναμικό της και τον επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή Λιούις Χάμιλτον. Εφόσον η Σκουντερία εξασφαλίσει την παρουσία και του κορυφαίου αεροδυναμιστή, δημιουργεί προϋποθέσεις για να κάνει πρωταθλητισμό στο υψηλότερο επίπεδο.

Το δημοσίευμα του AMuS τονίζει πως ο βασικός λόγος που ο Νιούι οδηγήθηκε στην απόφαση να αποχωρήσει απ' τη Red Bull είναι οι σοβαρές εσωτερικές διαμάχες στη Red Bull που φούντωσαν μετά την καταγγελία εις βάρος του επικεφαλής Κρίστιαν Χόρνερ. Μολονότι ο ίδιος βρίσκεται έξω απ' την αντιπαλότητα μεταξύ του Χόρνερ, της Red Bull και του συμβούλου της εταιρείας Χέλμουτ Μάρκο, είναι ξεκάθαρο πως είναι ενοχλημένος για όλα όσα συμβαίνουν. Γι' αυτό κι επέλεξε να γυρίσει σελίδα.

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, πηγές αναφέρουν ότι ο πιθανότερος προορισμός του Νιούι είναι η Scuderia Ferrari. Όμως στο δυναμικό της τον θέλει και η Aston Martin που τον πλησίασει καθώς θέλει να μπει γερά στον πρωταθλητισμό. Μάλιστα, το 2026 θα χρησιμοποιεί τους κινητήρες της Honda, κάτι που αποτελεί πρόκληση για τον Νιούι.

Ο Νιούι βρέθηκε στη Red Bull Racing το 2006, ενώ στο παρελθόν έχει κατακτήσει τίτλους με τη McLaren και τη Williams.

Aston MartinRed BullFormula 1ειδήσεις τώραFerrari