Αθλητισμός|25.04.2024 23:15

Euroleague: Μυθικός Σλούκας οδήγησε τον Παναθηναϊκό στη νίκη επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ και στο 1-1

Newsroom

O Παναθηναϊκός ήταν εκρηκτικός έχοντας σε τρομακτική βραδιά τον Κώστα Σλούκα. Βρήκε δυναμική απάντηση στην επικράτηση της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο πρώτο ματς, κυριάρχησε με 95-79, ισοφάρισε τη σειρά των πλέι οφ της Euroleague σε 1-1 και πάει στο Βελιγράδι την ερχόμενη εβδομάδα με στόχο να κάνει μπρέικ για να επανακτήσει το πλεονέκτημα έδρας.

Ο Σλούκας ήταν ασταμάτητος καθώς έκανε ρεκόρ καριέρας πετυχαίνοντας 29 πόντους! Έδωσε το σύνθημα για την αντεπίθεση του Παναθηναϊκού στη δεύτερη περίοδο που είχε επί μέρους σκορ 30-11! Ο πολύπειρος γκαρντ ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ του που κρατούσε απ' το 2018 και τους 26 πόντους που είχε πετύχει ως παίκτης της Φενέρμπαχτσε απέναντι στη Μάλαγα.

«Είμαστε καλύτερη ομάδα και αυτό θα δείξουμε στο Game 2. Εμείς θα πάρουμε την νίκη». Ο Εργκίν Αταμάν παραμονές του δεύτερου αγώνα με την Μακάμπι Τελ Αβίβ ξεκαθάρισε την πίστη του στην ομάδα του, παρά τη νίκη των Ισραηλινών και οι παίκτες τον δικαίωσαν στον απόλυτο βαθμό.

Ο Παναθηναϊκός απέφυγε τα σφάλματα του πρώτου παιχνιδιού και έκανε τη δουλειά με απόλυτη αποτελεσματικότητα. Βεβαίως, για να έρθει η νίκη με άνεση, οι Πράσινοι χρειάστηκαν μια συγκλονιστική εμφάνιση του Σλούκα. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού είχε 8/9 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 1/1 βολή σε μια βραδιά καριέρας. Πήρε από το... χέρι την ομάδα του και έδειξε τον δρόμο. Φυσικά, το ΟΑΚΑ του «χάρισε» ένα μοναδικό standing ovation αναγνωρίζοντας τη μεγάλη προσφορά του.

Game changer ήταν πάντως ο εξαιρετικός Ιωάννης Παπαπέτρου (15 πόντοι με 4/7 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα), που επίσης γνώρισε την αποθέωση από την εξέδρα, ενώ σημαντική δουλειά έκανε το δίδυμο Μήτογλου (13 πόντοι, 6 ριμπάουντ) και Λεσόρ (11 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ). Παράλληλα, πολύτιμος σε κρίσιμο timing αμυντικά ήταν και ο Τζέριαν Γκραντ.

Στην αντίπερα όχθη, οι Ισραηλινοί δίχως τον Ουέιντ Μπόλντγουιν είχαν πολλά «κενά» διαστήματα, ενώ και πάλι ήταν ασυνεπείς αμυντικά. Πρώτος σκόρερ ο Λορένζο Μπράουν (18π., 6ασ.), έδωσε «λύσεις» ο Αντόνιους Κλίβελαντ (12π.), μέχρι να τον... εξαφανίσει ο Κάτας σε κομβικό σημείο. Θετικός ο Ταμίρ Μπλατ (11π., 6ασ.), «εξουδετερώθηκε» για πρώτη φορά φέτος ο Μπόνζι Κόλσον (6π. με 2/6 σουτ).

Παναθηναϊκός: Καλαϊτζάκης 2, Βιλντόσα 5, Μπαλτσερόφσκι, Σλούκας 29 (3 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Παπαπέτρου 15 (3 ριμπάουντ), Γκραντ 3, Ναν 10 (4 ριμπάουντ), Γκριγκόνις 2 (2 ριμπάουντ), Μήτογλου 14 (6 ριμπάουντ), Μαντζούκας

Μακάμπι: Κλίβελαντ 12 (3 ριμπάουντ), Γουέμπ 2 (5 ριμπάουντ), Μπράουν 18 (6 ασίστ), Σόρκιν, ΝτιΜπαρτολομέο 3, Ριβέρο 9 (2 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Κοέν 12, Τόμασον, Νίμπο 6 (3 ριμπάουντ), Μπλατ 11 (6 ασίστ), Κόλσον 6 (4 ριμπάουντ)

ΠαναθηναϊκόςΚώστας ΣλούκαςΜακάμπι Τελ ΑβίβEuroleagueειδήσεις τώρα