Αθλητισμός|06.04.2019 23:02

Δώνης: «Εχουμε 44 βαθμούς, γίνομαι… Λουτσέσκου!»

Κώστας Γουλής

Οι συνεντεύξεις Τύπου του Γιώργου Δώνη έχουν πάντοτε ξεχωριστό ενδιαφέρον. Όχι μόνο γιατί συνηθίζει να προχωράει σε πολύ «γεμάτες» ποδοσφαιρικές αναλύσεις, αλλά και γιατί συχνά-πυκνά δίνει κι «ατάκες» που μένουν. Σαν κι αυτή που έριξε στη συνέντευξη Τύπου, που ακολούθησε μετά τη νίκη των «πράσινων» επί του Άρη, σε ερώτηση για τη βαθμολογική συγκομιδή του Παναθηναϊκού και τους βαθμούς που έχει κατακτήσει μέσα στο γήπεδο, αναφέροντας χαριτολογώντας πως η απάντησή του θυμίζει λίγο τον… Ρασβάν Λουτσέσκου.

«Σκέφτεστε καθόλου ότι στο γήπεδο έχετε κατακτήσει 9 βαθμούς περισσότερους απ’ αυτούς που γράφει ο πίνακας κι εντέλει αυτοί οι βαθμοί σας στερούν την πεντάδα;» ήταν η ερώτηση προς τον 49χρονο τεχνικό, ο οποίος απάντησε… χαμογελώντας. «Όχι, έχουμε μαζέψει 44 βαθμούς στο γήπεδο. Γίνομαι λίγο… Λουτσέσκου τώρα. Όταν δέχθηκα την πρόταση από το Νίκο Νταμπίζα ξέραμε τις συνθήκες και πως θα πορευτούμε. Θα υπάρχουν και θετικά συμπεράσματα για να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Όταν θα έρθει η τελευταία αγωνιστική θα πούμε κάποια πράγματα, για να δούμε αν το τελικό συμπέρασμα ήταν θετικό για εμάς».

Για το κίνητρο που έχει ο Παναθηναϊκός σ’ αυτό το φινάλε του πρωταθλήματος, ο Δώνης επισήμανε πως «…δεν είναι πάντα κίνητρο για τις ομάδες ο βαθμολογικός πίνακας. Ο σεβασμός στη δουλειά μας είναι η προτεραιότητα. Νομίζω ότι αυτό το γκρουπ έχει αποδείξει ότι έχει δουλέψει πολύ σκληρά και ένα από τα βασικά κίνητρα είναι ότι αυτοί οι ποδοσφαιριστές πρέπει να τελειώσουν τη σεζόν όπως τους αξίζει πραγματικά. Η εικόνα του δεύτερου γκολ πως πανηγυρίζουν είναι αυτή που δείχνει προς τα έξω πόσο ευχαριστιούνται αυτό που γίνεται στην ομάδα. Για εμάς έχουμε τρία παιχνίδια που θα τα παλέψουμε».

Επίσης ρωτήθηκε για τον σχεδιασμό εν όψει της νέας χρονιάς, όντας κατηγορηματικός πως ο ίδιος δεν έχει ασχοληθεί με καμία περίπτωση παίκτη, όπως π.χ. ο Ενσουέ, όπως γράφτηκε προ ημερών σε κυπριακά Μ.Μ.Ε.  «Εμείς μέχρι τον Γενάρη ξέραμε πως η ομάδα πηγαίνει προς την εξυγίανση. Άρα λοιπόν αυτό που περιμένουμε είναι να δούμε την άδεια και το μπάτζετ. Θα πάμε βήμα-βήμα στον σχεδιασμό που πρέπει να κάνουμε και στις θέσεις που πρέπει να κοιτάξουμε. Όσα γράφονται προς τα έξω είναι ανακρίβειες και εγώ δεν έχω ασχοληθεί με κανέναν ποδοσφαιριστή».

Τέλος, ρωτήθηκε για την είσοδο περισσότερων νεαρών παικτών στην «πράσινη» ενδεκάδα στο φινάλε του πρωταθλήματος, επισημαίνοντας πως «…έχω κάνει ένα πλάνο να πάρουν κάποια παιδιά χρόνο συμμετοχής και κάνω επιλογή παιχνιδιών. Ήξερα πως Άρης και Ατρόμητος είναι τα πιο δύσκολα ματς και δεν ήθελα να τους βάλω σε αυτά. Πιο βατά ματς είναι αυτά με ΟΦΗ και Παναιτωλικό».

Παντελίδης: «Αυτό που μας άξιζε… Τίποτα»

Από την πλευρά του ο προπονητής του Άρη, Σάββας Παντελίδης ήταν «σκασμένος» απ’ την εξέλιξη που πήρε το παιχνίδι, αλλά και την έλλειψη «νεύρου» και πάθους απ’ την ομάδα του. «Πήραμε αυτό που μας άξιζε… Τίποτα. Είχαμε έλλειψη αυτοπεποίθησης. Είναι μια ήττα που με έχει ενοχλήσει πάρα πολύ και από την απόδοση που είχαμε και γιατί φαινόταν μέσα στο παιχνίδι ότι δεν είχαμε διάθεση» τόνισε ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» και πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα εκτός από το να σκύψουμε το κεφάλι και να κοιτάξουμε τα επόμενα τρία παιχνίδια. Όποιος νομίζει ότι το πρωτάθλημα έχει τελειώσει, κάνει λάθος».

Ερωτηθείς για τους λόγους της έλλειψης πάθους, ο Παντελίδης δεν είχε… απάντηση. «Δεν μπορώ να την εξηγήσω. Είναι αυτό που είχε η ομάδα σε κάθε παιχνίδι. Δεν είχαμε πάθος. Δεν μπορούσαμε να βρούμε ρυθμό. Αν έχουν μάθει έτσι, να ξεμάθουν. Δεν είναι εικόνα αυτή που είχαμε σήμερα».

Super League 1Σάββας ΠαντελίδηςΓιώργος ΔώνηςΠαναθηναϊκός