Αθλητισμός|28.04.2024 18:55

Ολυμπιακός - Λαμία 4-1: Άνετο τρίποντο για τους Ερυθρόλευκους πριν από το ιστορικό ραντεβού με την Άστον Βίλα

Newsroom

Ο Ολυμπιακός έβγαλε δίχως απώλειες την... υποχρέωση με τη Λαμία, επικράτησε 4-1 στο Γ. Καραϊσκάκης για την 8η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League και εισέρχεται σε ρυθμούς ημιτελικών Conference League καθώς την Πέμπτη (2/5) έχει ραντεβού με την ιστορία απέναντι στην Άστον Βίλα.

Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έκανε ευρύ ροτέισον θέλεντας να ξεκουράσει παίκτες και να φρεσκάρει την ομάδα του πριν από το πρώτο ματς με τους Χωριάτες.

Η βαθμολογία των πλέι οφ

  1. ΑΕΚ 75 (33 αγ.)
  2. Παναθηναϊκός 71 (33 αγ.)
  3. ΠΑΟΚ 68 (32 αγ.)
  4. Ολυμπιακός 70 (33 αγ.)
  5. Άρης 49 (33 αγ.)
  6. Λαμία 35 (34 αγ.)

Το ξεκίνημα του παιχνιδιού ήταν νωχελικό για τον Ολυμπιακό που είχε πολλές αλλαγές ενόψει του κρίσιμου ημιτελικού με την Άστον Βίλα στο Conference. Η Λαμία κατόρθωσε να μπλοκάρει τα ατού των Πειραιωτών μέχρι το 24', οπότε ο Ποντένσε κατόρθωσε να σπάσει το αμυντικό τείχος των φιλοξενούμενων. Έπειτα από συνεχόμενες προσποιήσεις πάσαρε για τον Τσικίνιο ο οποίος εκτέλεσε για το 1-0.

Ο Ολυμπιακός έχοντας πάρει φόρα και καθάρισε το ματς μέσα σε τρία λεπτά. Στο 27' ο Έσε έκλεψε την μπάλα ψηλά στο γήπεδο και έβγαλε την κάθετη πάσα για τον Ναβάρο, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα διαμορφώνοντας το 2-0. Στο 52' ο Ποντένσε βγήκε μόνος απέναντι στον Κοσέλεφ σκοράροντας για τρίτη φορά για την ομάδα του. 

Η Λαμία πάντως δεν τα παράτησε και μείωσε σε 3-1 με ωραία ατομική ενέργεια του Τόσιστς στο 64', όμως ο Ολυμπιακός διαμόρφωσε το τελικό 4-1 στο 93' με τον Αλεξανδρόπουλο μετά από ασίστ του Ελ Κααμπί.

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Κίνι, Ρέτσος (59' Άμπεϊ), Βέζο, Ρίτσαρντς, Τσικίνιο (59' Αλεξανδρόπουλος), Έσε, Όρτα, Μασούρας (73' Ζέλσον Μαρτίνς), Ποντένσε, Ναβάρο (73' Ελ Κααμπί).

Λαμία: Κοσέλεφ, Σίντκλεϊ, Σιμόν (59' Τόσιτς), Τζανετόπουλος, Γιαννούτσος, Νούνιες (46' Τερεζίου), Τζανδάρης, Τσιλούλης, Μαρτίνεθ (75' Τσούκαλος), Λέικ, Κοντονίκος (46' Βασιλαντωνόπουλος).

Λαμία ΠΑΕSuperLeagueειδήσεις τώραΟλυμπιακός