Αθλητισμός|28.04.2024 21:45

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 3-2: Ασύλληπτη ανατροπή απ' τον επτάψυχο Δικέφαλο του Βορρά με τρομερό Κωνσταντέλια και βολίδα του Σάστρε στο 90'!

Newsroom

Ο επτάψυχος ΠΑΟΚ έκανε και πάλι το θαύμα του! Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου μολονότι βρέθηκε να χάνει με 1-2 απ' την ΑΕΚ στο 75', με δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο πραγματοποίησε μια επική ανατροπή. Επικράτησε με 3-2 της Ένωσης χάρη στα δύο γκολ του ασύλληπτου Κωνσταντέλια και στη βολίδα του Σάστρε στο 90' και παρέμεινε ολοζώντανος στη μάχη για τον τίτλο.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, όπως έκανε και στο ματς της OPAP Arena, δεν πτοήθηκε απ' το προβάδισμα της ΑΕΚ. Εκεί, η Ένωση βρέθηκε στο 2-0 και ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε σε 2-2 με γκολ του Οζντόεφ στο 89'. Κάτι ανάλογο έπραξε και στην καυτή Τούμπα μετατρέποντας το 1-2 σε 3-2. Και παρέμεινε μέσα στη διεκδίκηση του τίτλου καθώς μείωσε τη διαφορά από τους Κιτρινόμαυρους στο -4, ενώ έχει και ματς λιγότερο (με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα) που του δίνει την προοπτική και την ελπίδα να πλησιάσει στον πόντο εφόσον νικήσει...

Αντιθέτως, η ΑΕΚ έχοντας φτάσει στο 1-2 στο 75', έχασε μια τεράστια ευκαιρία για να κλειδώσει το πρωτάθλημα κι ενώ απομένουν δύο αγωνιστικές για το φινάλε της Super League και στο επόμενο ματς θα παίξει στην έδρα του Ολυμπιακού.

Σε κάθε περίπτωση ήταν ένα σπουδαίο ντέρμπι που τα είχε όλα: γκολ, ανατροπές, φάσεις, σασπένς μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και μεγάλη ένταση...

Η βαθμολογία των πλέι οφ

  1. ΑΕΚ 75 (34 αγ.)
  2. ΠΑΟΚ 71 (33 αγ.)
  3. Παναθηναϊκός 71 (33 αγ.)
  4. Ολυμπιακός 70 (33 αγ.)
  5. Άρης 49 (33 αγ.)
  6. Λαμία 35 (34 αγ.)

Ο ΠΑΟΚ έκανε κάτι περισσότερο από ιδανική εκκίνηση στο ντέρμπι. Προτού ασυμπληρωθεί το 3ο λεπτό ο Μπάμπα γύρισε στην καρδιά της περιοχής της ΑΕΚ κι ο Κωνσταντέλιας με πανέξυπνη προβολή άνοιξε το σκορ (1-0).

Η αντίδραση της ΑΕΚ ήταν άμεση καθώς στο 9' ο Πινέδα έκανε την ατομική ενέργεια, απέφυγε όποιον παίκτη του ΠΑΟΚ βρέθηκε μπροστά του και σούταρε με δύναμη γράφοντας το 1-1.

Ο Πινέδα είχε μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει στο 19' για το 1-2 αλλά ο Κοτάρσκι πραγματοποίησε μια καταπληκτική απόκρουση. Ο Κροάτης γκολκίπερ είχε άλλη μια μεγάλη επέμβαση στο 32' σε σουτ του Αραούχο. 

Ο ΠΑΟΚ απάντησε με δική του μεγάλη ευκαιρία στο 37' όμως η ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Κουλιεράκη αποκρούστηκε αρχικά απ' τον Αθανασιάδη, ενώ στη συνέχεια βρήκε και στο οριζόντιο δοκάρι! Σπουδαία ευκαιρία είχε ο Δικέφαλος του Βορρά και στο 39' αλλά ο Αθανασιάδης απέκρουσε ενστικτωδώς την κεφαλιά του αμαρκάριστου Σβαμπ.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε σημαντική δράση μέχρι το 65', οπότε ο ΠΑΟΚ είχε μεγάλη ευκαιρία με βολέ του Κωνσταντέλια μέσα απ' την περιοχή. Όμως ο Αθανασιάδης απέκρουσε εντυπωσιακά διατηρώντας το 1-1. Δίχως να έχει απειλήσει στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ βρήκε γκολ με ανέλπιστο τρόπο στο 75'. Ο Χατζισαφί έκανε τη σέντρα και ο Σβαμπ στην προσπάθειά του να απομακρύνει παραλίγο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Ο Κοτάρσκι απέκρουσε εντυπωσιακά αποτρέποντας το αυτογκόλ, όμως ο Βίντα πήρε το ριμπάουντ και με κεφαλιά πέτυχε το 1-2.

Ο ΠΑΟΚ όμως αντέδρασε και στο 81' έφτασε στην ισοφάριση. Ο Κάλενς απέτυχε να απομακρύνει δύο φορές, ο Σαμάτα έστρωσε με το κεφάλι στον Κωνσταντέλια, ο οποίος εκτέλεσε για το 2-2 με το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Η ομάδα του Λουτσέσκου δεν παράτησε τη μάχη και στο 90' έκανε τη μεγάλη ανατροπή. Ο Σάστρε έπιασε ένα καταπληκτικό βολέ έξω απ' την περιοχή, η μπάλα βρήκε λίγο και στο πόδι του Γιόνσον, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα για το 3-2 βάζοντας... φωτιά στην Τούμπα που πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη με μια επική ανατροπή!

Το φινάλε του ματς είχε μεγάλη ένταση πάντως με τον Ματίας Αλμέιδα να είναι έξω φρενών δίχως να έχει διευκρινιστεί ο λόγος...

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ότο (46' Σάστρε), Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Σβαμπ (78' Οζντόεφ), Μεϊτέ, Ζίβκοβιτς (78' Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας, Τάισον (93' Bιεϊρίνια), Τόμας (70' Σαμάτα).

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα (78' Γκαρσία), Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί, Γιόνσον, Σιμάνσκι, Ελίασον (65' Άμραμπατ), Πινέδα, Αραούχο (65' Γκατσίνοβιτς), Πόνσε (78' Τσούμπερ).

SuperLeagueΠΑΟΚΑΕΚειδήσεις τώρα