Αθλητισμός|01.05.2024 00:00

Champions League: Δίχως νικητή η τιτανομαχία της Μπάγερν με τη Ρεάλ στο Μόναχο - Όλα θα κριθούν στη Μαδρίτη

Newsroom

Σε μια ματσάρα αντάξια του ονόματος και του κύρους που κουβαλούν, η Μπάγερν Μονάχου και η Ρεάλ Μαδρίτης -κάτοχοι 20 τίτλων Champions League- αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης και η πρόκριση θα κριθεί στο Σαντιάγο Μπερναμπέου την Τετάρτη του Πάσχα (8/5).

Η Μπάγερν Μονάχου μπήκε με μεγάλη ορμή στο γήπεδο, πήρε τον έλεγχο και πίεσε ασφυκτικά τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία όμως χρείαστηκε μόλις μία ευκαιρία. Στο 24' ο Κρόος έβγαλε φανταστική ασίστ για τον Βινίσιους, ο οποίος βγήκε μόνος απέναντι στον Νόιερ και πλάσαρε ιδανικά για το 0-1.

Το ημίχρονο έληξε στο 0-1, όμως η Μπάγερν με το ξεκίνημα του β' 45λεπτου έφτασε στην ισοφάρισε με τρομερό σουτ του Σανέ στο 53'.

Προτού κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, η Μπάγερν κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μουσιάλα απ' τον Βάσκεθ και ο Κέιν ήταν εύστοχος υπογράφοντας την ανατροπή για το 2-1 στο 57'.

Η Ρεάλ θέλησε να βγάλει αντίδραση, έγινε πιο πιεστική και στο 82' κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Ροντρίγκο απ' τον Κιμ. Ο Βινίσιους ήταν εύστοχος ισοφαρίζοντας σε 2-2 για τους Μερένχες με το δεύτερο προσωπικό του γκολ και πέμπτο στη διοργάνωση εφέτος.

Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Κίμιχ, Ντάιερ, Κιμ, Μαζραουΐ, Λάιμερ, Γκορέτσκα (46’ Ραφαέλ Γκερέιρο), Σανέ (87’ Ντέιβις), Μίλερ (80’ Γκνάμπρι), Μουσιάλα, Κέιν.

Ρεάλ Μαδρίτης: Λούνιν, Λούκας Βάθκεθ, Ρούντιγκερ, Νάτσο (65’ Καμαβινγκά), Μεντί, Βαλβέρδε, Τσουαμενί, Κρόος (76’ Μόντριτς), Μπέλινγκχαμ (76’ Μπραΐμ Ντίαθ), Ροντρίγκο (87’ Χοσέλου), Βινίσιους.

Μπάγερν Μονάχουειδήσεις τώραChampions LeagueΡεαλ Μαδρίτης