Premier League: Ασύλληπτος Χάαλαντ πέτυχε καρέ τερμάτων και οδήγησε τη Σίτι πιο κοντά στην Άρσεναλ!
NewsroomΟ Έρλινγκ Χάαλαντ είχε κέφια και οδήγησε τη Μάντσεστερ Σίτι σε μια άνετη νίκη επί της Γουλβς με 5-1 για την Premier League. Ο Νορβηγός σταρ πέτυχε καρέ τερμάτων (το πέμπτο γκολ πέτυχε ο Άλβαρες) και έφερε τους Πολίτες σε απόσταση ενός βαθμού απ' την Άρσεναλ που προηγουμένως είχε επικρατήσει της Μπόρνμουθ.
Η Σίτι που έχει ένα ματς λιγότερο απ' τους Κανονιέρηδες, εφόσον κερδίσει τα τρία παιχνίδια που της απομένουν μέχρι το τέλος της σεζόν, θα κατακτήσει τον τίτλο. Η Σίτι έχει να αντιμετωπίσει κατά σειρά τις Φούλαμ (εκτός), Τότεναμ (εκτός) και Γουέστ Χαμ (εντός), ενώ η Άρσεναλ έχει να παίξει με τις Μαν. Γιουνάιτεντ (εκτός) και Έβερτον (εντός). Παράλληλα, με το 5-1 η Σίτι μείωσε τη διαφορά των γκολ από την Άρσεναλ στο -6 (σε περίπτωση ισοβαθμίας το κριτήριο που επικρατεί είναι η διαφορά τερμάτων συνολικά στο πρωτάθλημα).
Ο Χάαλαντ, ο οποίος έφτασε τα 25 γκολ σε 28 συμμετοχές στην Premier League εφέτος, σκόραρε στο 12', το 35', το 45+3' και το 54', ενώ στο 85' ο Άλβαρες σκόραρε το πέμπτο τέρμα της ομάδας του Γκουαρδιόλα. Η Γουλβς είχε μειώσει σε 3-1 με τον Χουάνγκ στο 53'.
Κομβική νίκη για Νότιγχαμ
Προηγουμένως, η Νότιγχαμ Φόρεστ με ανατροπή απέναντι στην υποβιβασμένη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, πέρασε νικηφόρα 3-1 από την έδρα των Λεπίδων κάνοντας αποφασιστικό βήμα για την παραμονή στην Premier League. Η ομάδα του Νούνο Εσπίριτο Σάντο αύξησε τη διαφορά της στο +3 από τη Λούτον και στο +5 από την Μπέρνλι, η οποία ηττήθηκε με 4-1 από τη φιλοξενούμενη Νιούκαστλ, που συνεχίζει να «κυνηγά» τα ευρωπαϊκά «εισιτήρια».
Ο Ντίαθ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους στο 17΄ από την... άσπρη βούλα, αλλά η Νότιγχαμ είχε έτοιμη την απάντηση... Μετά από δέκα λεπτά ο Χάντσον-Οντόι έφερε το ματς στα ίσια, ενώ στα πρώτα λεπτά της επανάληψης ο Γέιτς χάρισε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Στο 69΄ ο Χάντσον-Οντόι ξαναχτύπησε και η Νότιγχαμ πήρε βαθιά ανάσα στην προσπάθεια της να αποφύγει τον υποβιβασμό.
- Πώς η ιρανική επίθεση στο Ντιέγκο Γκαρσία αλλάζει τα δεδομένα - «Στο στόχαστρο ακόμη και οι ΗΠΑ»
- Η στρατηγική της ελεγχόμενης αναμονής: Τα διλήμματα του Μεγάρου Μαξίμου προ των αποφάσεων
- Δολοφονία Κλεομένη: Προφυλακίστηκε ο 19χρονος που ήταν μαζί του το μοιραίο βράδυ
- Στον ανακριτή ο Τσαγκαράκης: Φωτογραφίες από όσα κατάσχεσε η ΕΛΑΣ - 190.000 ευρώ και μόλις 7 γνήσια έργα ανάμεσα σε εκατοντάδες πλαστά