Αθλητισμός|08.05.2024 22:30

Στον τελικό του Conference League η αλύγιστη Φιορεντίνα που περιμένει Ολυμπιακό ή Άστον Βίλα

Newsroom

Η Φιορεντίνα είναι η πρώτη φιναλίστ που έκλεισε θέση στον τελικό του Conference League. Η ιταλική ομάδα απέσπασε πολύτιμη ισοπαλία (1-1) στην έδρα της Κλαμπ Μπριζ και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό της OPAP Arena στις 29 Μαΐου. Εκεί περιμένει τον αντίπαλο που θα προκύψει από το έτερο ζευγάρι των ημιτελικών, όπου ο Ολυμπιακός έχει αποκτήσει προβάδισμα απέναντι στην Άστον Βίλα μετά τη σπουδαία νίκη του με 4-2 στο Μπέρμιγχαμ.

Οι Βιόλα έφτασαν για δεύτερη σερί σεζόν στον τελικό του Conference League καθώς τα είχαν καταφέρει και την περασμένη σεζόν, οπότε ηττήθηκαν απ’ τη Γουέστ Χαμ με 2-1. Η ομάδα της Φλωρεντίας, που επίσης έχει συμμετάσχει στον τελικό του Πρωταθλητριών το 1957, στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1961 και το 1962 και στον τελικό του UEFA το 1990, ψάχνει το ευρωπαϊκό τρόπαιο μετά από 63 χρόνια και τον θρίαμβο του 1961 επί της Ρέιντζερς.

Ο Βανάκεν άνοιξε το σκορ για την Μπριζ στο 20' φέρνοντας νωρίς το ζευγάρι στα ίσια. Στη συνέχεια και οι δυο ομάδες έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρουν. Η Φιορεντίνα μάλιστα είχε τρία δοκάρια στην προσπάθειά της να ισοφαρίσει με τον Κουαμέ στο 44' και στο 75' και με τον Μπιράγκι στο 74'. Τελικά στο 84' η ιταλική ομάδα βρήκε το γκολ της πρόκρισης. Οι Βιόλα κέρδισαν πέναλτι και ο Μπελτράν το μετέτρεψε σε γκολ διαμορφώνοντας το τελικό 1-1 που έστειλε την Φιορεντίνα στον τελικό της OPAP Arena.

Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τερασιάνο έκανε απίθανη επέμβαση στο πλασέ του Βάνακεν κι ενώ η μπάλα είχε κοντράρει σε αμυντικό, αποκρούοντας με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ, στην τελευταία μεγάλη ευκαιρία του αγώνα.

Κλαμπ Μπριζ: Μινιολέ, Σαμπέ, Ορντόνιες, Μέχελε, Ντε Κάιπερ, Οντόι (86’ Νούσα), Βέτλεσεν (70’ Ζινκερνάγκελ), Βανάκεν, Σκόρας (86’ Νίλσεν), Τιάγκο, Γιουτγκλά

Φιορεντίνα: Τερασιάνο, Μπιράγκι, Κουάρτα, Μιλένκοβιτς, Ντόντο, Αρτούρ Μέλο (71’ Ντάνκαν), Μαντραγκόρα, Κουάμε, Μπελτράν (90’ Ρανιέρι), Γκονζάλες, Μπελότι (70’ Ενζολά).

Europa Conference LeagueΚλαμπ Μπριζειδήσεις τώραΦιορεντίνα