Αθλητισμός|09.05.2024 15:29

Euroleague: Τρέλα για ένα εισιτήριο στο Final 4 του Βερολίνου - Οι τιμές, ο τρόπος αγοράς, η διαθεσιμότητα και τα... παρακάλια!

Newsroom

Η πρόκριση του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στο Final 4 της Euroleague έχει προκαλέσει... ντελίριο στους οπαδούς των «αιωνίων» που θέλουν να δώσουν δυναμικό παρών στο Βερολίνο από τις 24 ως τις 26 Μαΐου.

Το πρόβλημα για τους Έλληνες φιλάθλους είναι πως η ζήτηση είναι πολύ μεγαλύτερη απ' την επάρκεια των εισιτηρίων, αφού η κάθε μία από τις ομάδες που συμμετέχουν στο Final 4 λαμβάνει μόλις 600 εισιτήρια! Γίνεται αντιληπτό πως δεν φτάνουν για να καλύψουν τις ανάγκες των δύο ομάδων, που είναι βέβαιο πως θα μπορούσαν να γεμίσουν ακόμα και ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο.

Sold out από τον Δεκέμβριο

Το πρόβλημα εντείνεται για όσους θέλουν αυτή τη στιγμή να κλείσουν ταξίδι για το Βερολίνο κι αυτό διότι, ουσιαστικά τα εισιτήρια του Final 4 έχουν εξαντληθεί. Η Euroleague ανακοίνωσε sold out από τον περασμένο Δεκέμβριο, οπότε και βγήκαν στην αγορά τα περισσότερα εισιτήρια για το F4 που θα φιλοξενηθεί στην UBER Arena (πρώην Mercedes Benz Arena και O2 World) χωρητικότητας 14.000 θεατών. Χρειάστηκαν μόλις τέσσερις ώρες για να εξαντληθούν και όπως έγινε γνωστό τότε, περίπου το 20% έχει πάει σε χέρια Ελλήνων κάτι που σημαίνει ότι στις εξέδρες θα υπάρχει έντονο πράσινο και κόκκινο χρώμα.

Βεβαίως η παρουσία της Φενερμπαχτσέ που απέκλεισε τη Μονακό είναι δεδομένο ότι δημιουργεί ένα μεγάλο αντίβαρο καθώς οι οπαδοί της Φενέρ είναι δυναμικοί, ταξιδεύουν κατά χιλιάδες για να ενισχύσουν την ομάδα τους και κυρίως αυτό θα συμβεί σε μια πόλη και σε μια χώρα όπου υπάρχει πολύ έντονο το τουρκικό στοιχείο. Είναι δεδομένο πως θα υπάρξει τεράστια ζήτηση και από τουρκικής πλευράς. Αντιθέτως, η τέταρτη της... παρέας Ρεάλ Μαδρίτης μολονότι είναι λαοφιλής και με εκατομμύρια οπαδούς, το κοινό της στο μπάσκετ δεν είναι τόσο θερμό και δυναμικό.

Το πρόβλημα για τους φιλάθλους των ελληνικών ομάδων είναι πως δεν μπορούν επί της ουσίας να εξυπηρετηθούν από τις δύο ΚΑΕ δεδομένου ότι οι ομάδες παραλαμβάνουν ελάχιστα εισιτήρια. Το αντιλαμβάνεται κανείς αν αναλογιστεί ότι οι Πράσινοι και οι Κόκκινοι παίζουν (και γεμίζουν) σε μεγάλα γήπεδα χωρητικότητας 18.500 και 14.500 χιλιάδων, αντιστοίχως, όπως είναι το ΟΑΚΑ και το ΣΕΦ. Πώς να καλύψουν την τεράστια ζήτηση μόλις 600 εισιτήρια, τα οποία είναι προφανές ότι θα δοθούν πρωτίστως σε κατόχους εισιτηρίων διαρκείας.

Η επιλογή μέσω Fan-to-Fan Marketplace

Ποιος είναι ο άλλος δρόμος για να βρεθεί κανείς στο Final 4; Από τον Μάρτιο έχει ανοίξει το Fan-to-Fan Marketplace (εδώ το σχετικό link). Πρόκειται για την επίσημη πλατφόρμα της Euroleague, όπου οι φίλαθλοι μπορούν να μεταπουλήσουν τα εισιτήρια που αγόρασαν τον περασμένο Δεκέμβριο στην τιμή κόστους. Δηλαδή, στην τιμή που τα αγόρασαν, δίχως «καπέλο». Πρόκειται για μια προσπάθεια της Euroleague προκειμένουν να αποφευχθούν φαινόμενα «μαύρης» αγοράς.

Επί του παρόντος όμως, η πλατφόρμα είναι κλειστή και δείχνει πως δεν υπάρχουν διαθέσιμα εισιτήρια για το Final 4. Θα ανοίξει στις 10 Μαΐου και τότε κάποιοι φίλαθλοι μπορεί να σταθούν τυχεροί εφόσον υπάρξουν... επιστροφές από φιλάθλους που είχαν αγοράσει εισιτήριο αλλά δεν θα ταξιδέψουν τελικά στο Βερολίνο είτε διότι δεν προκρίθηκε η ομάδα τους (πχ Μπαρτσελόνα και Μονακό) είτε για άλλους λόγους...

Σύμφωνα με τις επίσημες τιμές της Euroleague, το πακέτο των τεσσάρων αγώνων (δύο ημιτελικοί, μικρός και μεγάλος τελικός) αρχίζει από τα 229 ευρώ ανά άτομο και φτάνει μέχρι και τα 709 ευρώ ανά άτομο.

Εκτόξευση τιμών με... καπέλο

Υπάρχει ωστόσο και η δευτερεύουσα αγορά μέσω μεταπωλητών (και όχι μόνο), όπου εκεί οι τιμές ξεφεύγουν καθώς δεν υπάρχει ο έλεγχος και το πλαφόν της Euroleague. Υπάρχουν πλατφόρμες που διαθέτουν εισιτήρια αλλά χωρίς περιορισμό στην τιμή. Είναι ενδεικτικό πως την επομένη της πρόκρισης του Ολυμπιακού κι αφού είχε περάσει και ο Παναθηναϊκός, το πακέτο και για τις δύο ημέρες του Final 4 άρχισε από τα 1.518 ευρώ και έφτανε ακόμα και στα 7.116 ευρώ!

Υπάρχουν εισιτήρια και μεμονομένα για κάθε αγώνα. Εκεί οι τιμές για τους ημιτελικούς της Παρασκευής ξεκινούν από τα 771 ευρώ και φτάνουν ως τα 6.746 ευρώ, ενώ για τους τελικούς της Κυριακής οι αντίστοιχες τιμές είναι 978 ευρώ ως και 8.096 ευρώ!

Έχουν σπάσει τα τηλέφωνα

Όλα αυτά έχουν προκαλέσει... νευρικό κλονισμό στις ομάδες που έχουν να εξυπηρετήσουν χιλιάδες αιτήματα αλλά και στους οπαδούς που ψάχνουν με κάθε τρόπο πρόσβαση στην UBER Arena. Τις τελευταίες ώρες τα τηλέφωνα έχουν σπάσει καθώς όλοι οι ενδιαφερόμενοι προσπαθούν να βρουν μια... άκρη για να κλείσουν θέση για το γήπεδο του Final 4. Τηλεφωνούν ή στέλνουν μηνύματα στις ΚΑΕ, στους παίκτες, σε παράγοντες, σε δημοσιογράφους, στις εταιρείες που αποτελούν χορηγούς της Euroleague και επίσης λαμβάνουν εισιτήρια από την διοργανώτρια αρχή. Άπαντες παρακαλάνε για ένα «μαγικό» χαρτάκι...

Το μήνυμα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

Το μήνυμα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο instagram είναι ενδεικτικό και των αιτημάτων που έχει δεχτεί κι ο ίδιος για ένα εισιτήριο: «Όλοι θέλαμε να έχουν έρθει διαφορετικά τα αποτελέσματα χθες, μόνο και μόνο για να έχουμε παραπάνω εισιτήρια, με την κάψα του κόσμου να πάει στο Βερολίνο. 434, 454 εισιτήρια παίρνει κάθε ομάδα, τα οποία πρέπει να διατεθούν σε κόσμο που έχει πάρει διαρκείας που έχει παρουσία στο ΟΑΚΑ συνεχόμενη και τα λοιπά και τα λοιπά.

Anyway, για να έρθουμε στην ουσία. Δυστυχώς εγώ δεν έχω να εξυπηρετήσω καλά-καλά την οικογένειά μου, άρα το να λαμβάνω μηνύματα από τον καθένα όσο και να σας αγαπάω, "θέλω ένα, θέλω δύο, θέλω 302 εισιτήρια', δυστυχώς παιδιά ούτε ένα. Ούτε ένα για δείγμα. Όποιος θέλει απευθύνεται στην ΚΑΕ ή στα διάφορα σάιτ που τα πουλάνε» ανέφερε χαρακτηριστικά.