Αθλητισμός|07.04.2019 21:13

Κύπελλο Αγγλίας: Στον τελικό η Γουότφορντ με απίθανη ανατροπή

Αλέξανδρος Λοθάνο

Απίθανη ανατροπή και ιστορική πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας για την Γουότφορντ. Η ομάδα του Χοσέ Χολέμπας, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας στην διάρκεια της παράτασης, επικράτησε 3-2 της Γουλβς, ύστερα από ένα συγκλονιστικό ημιτελικό στο «Γουέμπλεϊ».

Η ομάδα του Νούνο Εσπίριτο Σάντο, άλλοτε βοηθού του Ζεσουάλδο Φερέιρα στον Παναθηναϊκό, προηγήθηκε 2-0 (36’ Ντόχερτι, 63’ Χιμένες) και έδειχνε να βρίσκεται αγκαλιά με την πρόκριση στον τελικό, για πρώτη φορά ύστερα από 59 χρόνια.

Η Γουότφορντ, όμως, δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Ο Χάβι Γκράθια, άλλοτε προπονητής των Ολυμπιακό Βόλου και Κέρκυρας, έριξε στο παιχνίδι τον Ζεράρ Ντεουλοφέου. Ο πρώην άσος της Μπαρτσελόνα μείωσε (79’) και ο αρχηγός Τρόι Ντίνι, με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος στις καθυστερήσεις, ισοφάρισε και έστειλε το ματς στην παράταση.

Εκεί, ο «Ντέουλο» σκόραρε εκ νέου (104’) και έστειλε την Γουότφορντ σε τελικό για πρώτη φορά από το 1984, όταν ιδιοκτήτης και πρόεδρος της ήταν ο Σερ Ελτον Τζον. Αντίπαλός της στον τελικό της 18ης Μαΐου, επίσης στο «Γουέμπλεϊ», θα είναι η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία επιβεβαίωσε τα προγνωστικά στον έτερο ημιτελικό, επικρατώντας της Μπράιτον με 1-0 (4’ Γκαμπριέλ Ζεσούς).

ΓουότφορντποδόσφαιροΜάντσεστερ ΣίτιΚύπελλο Αγγλίας