Αθλητισμός|08.04.2019 14:29

Superleague: Προχωράει η αναδιάρθρωση, με 14 ομάδες το πρωτάθλημα

Newsroom

Με 14 ομάδες θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα της Superleague την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο (σεζόν 2019-20). Η απόφαση ελήφθη και όπως όλα δείχνουν είναι οριστική, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (8/4) στο γραφείο του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη.

Ο επικεφαλής του αθλητικού τομέα της κυβέρνησης συζήτησε επί του θέματος με μέλη της Επιτροπής Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, παρόντος και του προέδρου της Ομοσπονδίας Βαγγέλη Γραμμένου, και οι δυο πλευρές κατέληξαν στην εφαρμογή του σχεδίου αναδιάρθρωσης των κατηγοριών όπως είχε προαποφασιστεί από το περασμένο καλοκαίρι. Κάτι που σημαίνει πως στο τέλος της τρέχουσας σεζόν θα υποβιβαστούν απευθείας από τη Superleague στη Football League οι τρεις τελευταίοι της βαθμολογίας (14ος-16ος), ενώ ο 13ος θα δώσει αγώνα μπαράζ με τον δεύτερο της άλλοτε Β' Εθνικής, απ' όπου θα προβιβαστεί απευθείας στη μεγάλη κατηγορία ο πρώτος, τουτέστιν ο Βόλος που ήδη εξασφάλισε την πρωτιά και μαθηματικά.

«Είναι σαφές ότι τα συμφωνηθέντα πρέπει να τηρούνται. Δεν πίστευα ότι υπήρχε ζήτημα εξ’ αρχής, επιβεβαιώθηκε αυτό σήμερα, προχωράμε την αναδιάρθρωση όπως έχει συμφωνηθεί, συζητάμε  λεπτομέρειες νομοτεχνικές της τροπολογίας και εφόσον βέβαια, περάσει αύριο από την Εκτελεστική  Επιτροπή της ΕΠΟ, είμαστε έτοιμοι να περάσουμε στο νομοθετικό κομμάτι» δήλωσε ο Γιώργος Βασιλειάδης μετά το τέλος της συνάντησης.

Αξίζει επίσης να τονιστεί ότι προχωράει παράλληλα και η σύσταση της νέας κατηγορίας με την ονομασία, Super League 2, που θα έχει 12 ομάδες, ενώ η τρίτη τη τάξει κατηγορία, Football League, θα έχει 14 ομάδες.