Αθλητισμός|09.04.2019 00:19

Απίστευτο: Το πιο τυχερό πέναλτι στην ιστορία του ποδοσφαίρου (vid)

Newsroom

Κατά καιρούς έχουμε δει να συμβαίνουν πολλά απίθανα στο ποδόσφαιρο. Η ιστορία όμως που ακολουθεί δεν έχει προηγούμενο, επιβεβαιώνοντας στο έπακρο το... ποδοσφαιρικό θεώρημα που αναφέρει πως «όταν θέλει η μπάλα κάνει τα δικά της».

Σε έναν αγώνα του πρωταθλήματος Νέων (κάτω των 17 ετών) του Μεξικού, πιθανότατα επιτεύχθηκε το πιο τυχερό πέναλτι στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Κι αν το θεωρείτε υπερβολικό δείτε το video που ακολουθεί και θα καταλάβετε.

Η ιστορία έχει ως εξής: το παιχνίδι της Τσίβας με την Λόμπος οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι και οι φιλοξενούμενοι ευστόχησαν στην πρώτη εκτέλεση. Ο νεαρός άσος της ομάδας από την Γουαδαλαχάρα, Ντιέγο Καμπίγιο πήρε την μπάλα, την έστησε στην άσπρη βούλα, πήρε φόρα και σούταρε με δύναμη.

Η μπάλα τράνταξε το δοκάρι κι έφυγε ψηλά (δίχως να φαίνεται καν στην τηλεοπτική λήψη). Απαντες θεώρησαν ότι το πέναλτι χάθηκε. Ο γκολκίπερ σχεδόν πανηγύρισε την απώλεια και ο Καμπίγιο απογοητευμένος κίνησε για να επιστρέψει στο κέντρο του γηπέδου. Μέχρι και στην τηλεοπτική μετάδοση το πέναλτι χρεώθηκε ως άστοχο με τη χαρακτηριστική κόκκινη βούλα.

Ωστόσο, η μπάλα φαίνεται πως είχε διαφορετική άποψη. Επέστρεψε στο χορτάρι, πήρε ανάποδα φάλτσα και κατέληξε στο άδειο τέρμα μπροστά στον εμβρόντητο γκολκίπερ της Λόμπος.

Δείτε το απίστευτο περιστατικό:

 

viralπέναλτιποδόσφαιρο