Αθλητισμός|26.05.2024 18:53

Formula 1: Ιστορικός θρίαμβος του Σαρλ Λεκλέρκ στο... σπίτι του! Κυριάρχησε στο Μονακό ο Μονεγάσκος πιλότος!

Newsroom

Ο Σαρλ Λεκλέρκ έγραψε ιστορία στην πίστα του Μονακό καθώς έγινε ο πρώτος Μονεγάσκος πιλότος που κερδίζει μέσα στο σπίτι του!

Ο πιλότος της Ferrari ολοκλήρωσε ιδανικά το τριήμερο στο Μόντε Κάρλο καθώς μετά την pole position του Σαββάτου, κατόρθωσε να ανέβει και στο ψηλότερο σκαλί του βαθρου έπειτα από έναν επεισοδιακό και δύσκολο αγώνα. Πανηγύρισε την πέμπτη νίκη στην καριέρα του στη Formula 1, την πρώτη του μετά τον Ιούλιο του 2022 στην Αυστρία και τη δεύτερη εφετινή της Ferrari στο πρωτάθλημα καθώς είχε προηγηθεί η επικράτηση του Σάινθ στην Αυστραλία. Με την πτώση της καρό σημαίας, την οποία κούνησε ο σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου Κιλιάν Μπαπέ, στο Μονακό στήθηκε ένα πάρτι καθώς ο κόσμος απ' τις εξέδρες και τα μπαλκόνια άρχισε να ζητωκραυγάζει, την ίδια στιγμή που ακούγονταν οι κόρνες από τα κότερα που ήταν αραγμένα στη μαρίνα!

Δεύτερος τερμάτισε ο εξαιρετικά ταλαντούχος οδηγός της McLaren Όσκαρ Πιάστρι, ενώ η Ferrari συμπλήρωσε το βάθρο με τον Κάρλος Σάινθ σε ένα εντυπωσιακό 1-3. Τη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Νόρις, Ράσελ, Φερστάπεν, Χάμιλτον, Τσουνόντα, Άλμπον, Γκασλί.

Ιδίως για τη Red Bull ήταν ένα καταστροφικό τριήμερο καθώς ο Φερστάπεν δεν μπόρεσε να... ξεκολήσει απ' την έκτη θέση, όπου και εκκίνησε, ενώ και ο Πέρες εγκατέλειψε μόλις στον πρώτο γύρο μετά από σφοδρή σύγκρουση με τους Μάγκνουσεν και Χούλκενμπεργκ.

Μετά από αυτό τον αγώνα απέκτησε μεγαλύτερο ενδιαφέρον το πρωτάθλημα καθώς ο Λεκλέρκ (138 βαθμοί) ανέβηκε στη δεύτερη θέση της κατάταξης μειώνοντας τη διαφορά απ' τον προπορευόμενο Φερστάπεν (169 β.) στους 31 βαθμούς. Επίσης, ο Νόρις (113 β.) και ο Σάινθ (108 β.) προσπέρασαν τον Πέρες (107 β.) που έμεινε στην πέμπτη θέση.

Σαρλ ΛεκλέρκRed BullΌσκαρ ΠιαστρίΚάρλος ΣάινθFormula 1GP Μονακόειδήσεις τώραMcLarenΜαξ ΦερστάπενFerrari