Αθλητισμός|26.05.2024 19:08

Final 4 Euroleague: Σοκαριστικό βίντεο – ντοκουμέντο του OPEN από τις συμπλοκές σε ξενοδοχείο στο Βερολίνο

Newsroom

Σοκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο από τα άγρια επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ χούλιγκαν σε ξενοδοχείο στο Σπαντάου του Βερολίνου φέρνει στη δημοσιότητα το OPEN.

Τι συνέβη; Στο ξενοδοχείο έχουν καταλύσει φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, οι οποίοι μετά τη νίκη της ομάδας στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας επί του Άρη, βγήκαν για να πανηγυρίσουν. Ξαφνικά δέχθηκαν επίθεση από ομάδα χούλιγκανς που τους επιτέθηκαν με αντικείμενα, ενώ έριξαν και καπνογόνα μέσα στο ξενοδοχείο με αποτέλεσμα να χτυπήσουν οι συναγερμοί και να φτάσει στο σημείο η Πυροσβεστική.

Τα κυρίως επεισόδια στο κέντρο του Βερολίνου

Από το περιστατικό, τραυματίστηκαν 3 τραυματίες. Σημειώνεται πως λίγη ώρα μετά σημειώθηκαν τα γνωστά έκτροπα σε σιδηροδρομικό σταθμό στην πόλη, μεταξύ οπαδών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, όπου μετέβησαν στην πόλη για το  Final Four, με τη συμμετοχή και Σέρβων χούλιγκαν.

 

Στα social media κυκλοφόρησε βίντεο που διακρίνονται οι  χούλιγκαν να τρέχουν, φορώντας κουκούλες και full face, ακριβώς έξω από τον σταθμό του μετρό «Prenzlauer Allee».

Η αστυνομία του Βερολίνου ανέπτυξε μεγάλο αριθμό δυνάμεων για να καταστείλει τα επεισόδια, ενώ σύμφωνα με αναφορές των γερμανικών ΜΜΕ στις συμπλοκές έλαβαν χώρα περί τα 100 άτομα. Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε από τη γερμανική αστυνομία.

Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων σημείωσε, επικαλούμενο άλλη αστυνομική πηγή, ότι στην άγρια συμπλοκή χρησιμοποιήθηκαν ρόπαλα του μπέιζμπολ και γκλομπ, ενώ πρόσθεσε πως τα άτομα που ενεπλάκησαν ήταν οπαδοί του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, που βρίσκονται στην πόλη για το Final Four της Euroleague.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ δεν προκύπτει ότι οι οπαδοί των δύο ομάδων είχαν κανονίσει ραντεβού μέσα από τα social media για να λύσουν τις διαφορές του. Το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι επιστρέφοντας από την έξοδο τους έπεσαν πρόσωπο με πρόσωπο με συνέπεια η κατάσταση να ξεφύγει. 

Συνολικά έχουν προσαχθεί 89 άτομα, δήλωσε εκπρόσωπός της με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι περισσότεροι ήταν Σέρβοι. Η πυροσβεστική υπηρεσία του Βερολίνου έγραψε στο Twitter ότι ένα άτομο τραυματίστηκε βαριά στη μαζική συμπλοκή, ενώ άλλα δύο άτομα υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς. Επιπλέον, εννέα άτομα νοσηλεύτηκαν για ελαφρούς τραυματισμούς.

Κανένας από τους τραυματίες δεν διατρέχει κίνδυνο.

Βρούτσης: Ουδείς Έλληνας νοσηλεύεται ή συνελήφθη

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος βρίσκεται στο Βερολίνο ως εκπρόσωπος της ελληνικής Κυβέρνησης, δήλωσε σχετικά με τα όσα συνέβησαν εχθές:

«Από νωρίς το πρωί, με τη βοήθεια της Πρέσβειρας μας στο Βερολίνο, Μάρας Μαρινάκη, κινηθήκαμε συντονισμένα για να εξακριβώσουμε από τις γερμανικές αρχές τί ακριβώς συνέβη στα επεισόδια που έλαβαν χώρα τα ξημερώματα.

Έπειτα από πολύωρες επαφές επιβεβαιώνουμε επίσημα ότι ουδείς Έλληνας βρίσκεται ανάμεσα σε νοσηλευόμενους ή σε συλληφθέντες.

Όσοι Έλληνες προσήχθησαν αφέθηκαν ελευθεροι, ενώ όσοι δέχθηκαν πρώτες βοήθειες υπέγραψαν υπεύθυνες δηλώσεις και αποχώρησαν». 

επεισόδιαΒερολίνοEuroleagueειδήσεις τώραχούλιγκαν