Αθλητισμός|09.04.2019 09:08

Αντελίνο Βιεϊρίνια: Ενας «στρατηγός» που λειτουργεί σαν στρατιώτης

Αντώνης Τσακαλέας

Ο Πορτογάλος ακραίος ήταν εκείνος που έδιωξε την μπάλα σχεδόν πάνω από τη γραμμή της εστίας, ανακόπτοντας με αυτό τον τρόπο τη πορεία της προς τα δίκτυα της εστίας του Πασχαλάκη, μετά τη κεφαλιά του Ασούμπρε.

Στη συγκεκριμένη θέση ο Βιεϊρίνια βρέθηκε ως όφειλε με βάση τη θέση στην οποία αγωνιζόταν, αυτή του αριστερού μπακ. Μια θέση για την οποία, όποτε του δίνεται η ευκαιρία, δεν ξεχνά να δηλώσει πως θέλει να την παραχωρήσει προκειμένου να επιστρέψει στην επίθεση. Μπορεί ο ίδιος να είναι ο αρχηγός του «Δικεφάλου του Βορρά», να θεωρείται δικαίως ο ηγέτης του, ο στρατηγός του, αλλά δεν έχει πάψει ποτέ να λειτουργεί σαν στρατιώτης.

Μία εκ των υποχρεώσεων των στρατιωτών είναι πως αν θέλει να βγουν παραπονούμενοι για μια εντολή που έλαβαν, θα πρέπει πρώτα να την εκτελέσουν. Και ο Βιεϊρίνια μέχρι στιγμής έχει εκτελέσει με τέτοιον τρόπο τα καθήκοντά του ως αριστερός μπακ, που όσες φορές και να βγει παραπονούμενος, καταθέτοντας αίτημα προώθησης στον Ραζβάν Λουτσέσκου, ο Ρουμάνος τεχνικός δεν είναι «ζεστός» να το κάνει δεκτό. Και πώς να είναι όταν ο ΠΑΟΚ έχει ποσοστό νικών που αγγίζει το 89% στις αναμετρήσεις στις οποίες ο Βιεϊρίνια αγωνίστηκε ως αριστερό μπακ.

Για την ακρίβεια, ο Πορτογάλος έχει αγωνιστεί σε 45 αναμετρήσεις στη θέση του αριστερού μπακ, με τον ΠΑΟΚ να μετράει σε αυτές 40 νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και μία ήττα. Το τελευταίο διάστημα, μάλιστα, οι Μίλαν Ράσταβατς και Γιώργος Δώνης με δημόσιες τοποθετήσεις τους τάχθηκαν υπέρ του Ρουμάνου τεχνικού του ΠΑΟΚ αναφορικά με την παρουσία του Βιεϊρίνια στο αριστερό άκρο της άμυνας, επισημαίνοντας τα οφέλη που έχει για τον ΠΑΟΚ η παρουσία ενός τέτοιου ποδοσφαιριστή στο άκρο της άμυνας, που «κουμπώνει» με αυτή του Μάτος αλλά και των εκάστοτε εξτρέμ.

Με φόντο τη νέα σεζόν (με τον Βιεϊρίνια να μπαίνει στο τελευταίο έτος του συμβολαίου του) μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κάποια σκέψη αλλαγής της θέσης του Αντελίνο Βιεϊρίνια, καθώς στο μυαλό του Ραζβάν Λουτσέσκου έχει μονιμοποιηθεί στο αριστερό άκρο της άμυνας, με τους «ασπρόμαυρους» να δείχνουν πως είναι καλυμμένοι με την παρουσία του Δημήτρη Γιαννούλη ως εναλλακτική λύση.

ΠΑΟΚΑντελίνο Αντρε Βιεϊρίνια