Αθλητισμός|09.04.2019 09:15

Ολυμπιακός: Θέλει Χασάν και... Σολδάνο ο Μαρτίνς!

Σταύρος Γεωργακόπουλος

Η καλοδουλεμένη μηχανή του φετινού Ολυμπιακού, δημιούργημα του Πέδρο Μαρτίνς, σε δύο τομείς έχασε λάδια στη διάρκεια της σεζόν: στα «εύκολα» γκολ που δεχόταν λόγω αδυναμιών στην άμυνα και στην επιθετική αναποτελεσματικότητα σε σημαντικά παιχνίδια, που, τελικά, στοίχισαν την απώλεια των εγχώριων τίτλων. Πολλή κουβέντα γίνεται εδώ και καιρό αναφορικά με την ενίσχυση της επίθεσης εν όψει της επόμενης σεζόν.

Ανάλογη κουβέντα είχε γίνει και τον Ιανουάριο με παρέλαση ονομάτων όπως αυτά του Μάρκους Μπεργκ και άλλων, παρομοίου βεληνεκούς. Κάποιοι από αυτούς αποδείχθηκαν απλησίαστοι, άλλοι δεν είχαν την Ελλάδα στις προτεραιότητές τους, κάποιοι κόπηκαν από τον προπονητή. Μεταξύ τους και ο διεθνής Βραζιλιάνος Βάγκνερ Λοβ, ο οποίος στα 34 χρόνια του μετακινήθηκε από την Μπεσίκτας στην Κορίνθιανς, αφού δεν «έπεισε» τον Πέδρο Μαρτίνς.

Αντίθετα, ο Πορτογάλος κόουτς ήταν πολύ θερμός στην απόκτηση του Αργεντινού Φράνκο Σολδάνο, ο οποίος αποκτήθηκε, αλλά ακόμη ψάχνει τον καλό εαυτό του (6 συμμετοχές, ένα γκολ, δύο ασίστ).

Τα ονόματα

Τη δεδομένη χρονική στιγμή οι «ερυθρόλευκοι» έχουν καπαρώσει τον Φιορίν Ντουρμισάι από τον Πανιώνιο, έχουν στο συρτάρι τον Απόστολο Βέλλιο, ο οποίος ανήκει στη Νότιγχαμ, ενώ έχει ξεκινήσει νέος χορός ονομάτων. Τι θα ήθελε, όμως, ο 48χρονος κόουτς για να είναι ευχαριστημένος; Οσο κι αν η απάντηση μπορεί να ξενίσει, η εισήγησή του αναφέρει το όνομα του Αχμέντ Χασάν. Ο Αιγύπτιος φορ, ο οποίος είναι αγαπημένο παιδί του Μαρτίνς από τα χρόνια της Πορτογαλίας, αποτελεί την πρώτη του επιλογή και για τη νέα περίοδο. Ο 26χρονος στράικερ, που μετρά έως τώρα 13 γκολ σε 29 συμμετοχές, παρότι ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, παίζει φέτος δανεικός στον σύλλογο του Πειραιά.

Ανήκει στην Μπράγκα και έχει προβλεφθεί οψιόν αγοράς ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ. Τόσα χρήματα της είχε δώσει ο Ολυμπιακός τοκαλοκαίρι του 2016 για να πάρει τον Φελίπε Πάρντο. Κάτι ανάλογο, ωστόσο, δεν πρόκειται να συμβεί. Οι «ερυθρόλευκοι», με σύμμαχο (και) τον ποδοσφαιριστή, κυνηγούν την επέκταση του δανεισμού του ή έστω την αγορά του με αρκετά λιγότερα χρήματα (σ.σ.: μάξιμουμ 2-2,5 εκατ. ευρώ).

Το θέμα παραμένει ανοικτό και όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά. Εχει ενδιαφέρον, επίσης, ότι ο κόουτς του Ολυμπιακού θέλει να δώσει μία ακόμη ευκαιρία στον Σολδάνο, ο οποίος πιστεύει ότι, μόλις προσαρμοστεί, θα προσφέρει πολλά στην ομάδα. Ολα τα παραπάνω κάνουν επισφαλή τη θέση του Μιγκέλ Ανχελ Γκερέρο, παρότι δεσμεύεται με συμβόλαιο για ακόμη δύο χρόνια (φέτος 33 συμμετοχές, 10 γκολ).

Φράνκο ΣολδάνοΠέδρο ΜαρτίνςΟλυμπιακόςΑχμέντ Χασάν