Αθλητισμός|09.04.2019 14:42

«Όχι» του Σανικίτζε στον Άρη για διακανονισμό

Θοδωρής Φελάνης

Σε εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια της ΚΑΕ Άρης με στόχο να διευθετήσει οικονομικές εκκρεμότητες του παρελθόντος που οδήγησαν στην επιβολή απαγόρευσης μεταγραφών από την FIBA. Συνολικά επτά παίκτες είχαν δικαιωθεί στο Διαιτητικό δικαστήριο δημιουργώντας έτσι υποχρεώσεις αρκετών χιλιάδων ευρώ στους «κίτρινους». Αυτοί οι παίκτες ήταν οι:Μαρμπλ, Ντραγκίσεβιτς, Σανικίτζε, Καββαδάς, Τζένκινς, Μπάκνερ και Κάμινγκς.

Στη διάρκεια της χρονιάς η διοίκηση του κ. Γουλιέλμου προχώρησε σε διαπραγματεύσεις επιτυγχάνοντας διακανονισμούς με κάποιους από αυτούς και πιο συγκεκριμένα τους  Καββαδά, Τζένκινς, Μπάκνερ  Κάμινγκς. Ανάλογη προσπάθεια έγινε επίσης με τους Ντραγκίσεβιτς (του επιδικάσθηκαν 129.800 ευρώ), Μαρμπλ(του επιδικάσθηκαν 145.100 ευρώ) και Σανικίτζε(του επιδικάσθηκαν 204.590 ευρώ). Πληροφορίες αναφέρουν πως οι δυο πρώτοι έδειξαν διάθεση να αποπληρωθούν τα οφειλόμενα σε βάθος χρόνου σε αντίθεση με τον Σανικίτζε που εμφανίζεται αμετακίνητος απαιτώντας μικρότερο «κούρεμα» και καταβολή σε διάστημα όχι μεγαλύτερο των έξι μηνών.

Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Άρης Δημήτρης Γουλιέλμος δεν έχει βρει ακόμη λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα και η αγωνία στο στρατόπεδο των «κιτρίνων» μεγαλώνει καθώς η διευθέτηση του θέματος της άρσης απαγόρευσης μεταγραφών είναι απαραίτητη προϋπόθεση ώστε η ομάδα να γίνει ξανά ανταγωνιστική. Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Γουλιέλμος αναζητά «συμμάχους» προκειμένου να τονώσει την οικονομική ρευστότητα της ΚΑΕ. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η συνάντηση του με τον επιχειρηματία Αχιλλέα Ρουσιαμάνη(πρώην διοικητικού παράγοντα στα Τρίκαλα) ο οποίος έδειξε διάθεση να εμπλακεί στα διοικητικά της ΚΑΕ.

Δημήτρης ΓουλιέλμοςμπάσκετΑρης