Αθλητισμός|09.04.2019 17:59

«Εχει γίνει πρόοδος αλλά παραμένει η απειλή Grexit» λέει η FIFA στην ΕΠΟ

Newsroom

Μολονότι το ελληνικό ποδόσφαιρο παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης o κίνδυνος του Grexit δεν έχει εξαλειφθεί. Τον περασμένο Μάιο η Γενική Γραμματέας της FIFA Φάτμα Σαμούρα είχε αποστείλει επιστολή προς την ΕΠΟ ζητώντας άμεση βελτίωση σε έξι τομείς προκειμένου να αποφευχθεί ο διεθνής αποκλεισμός της Ελλάδας.

Η κυρία Σαμούρα επανήλθε με νέα επιστολή προς την ΕΠΟ, η οποία διαβάστηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής (9/4) συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας, παρουσία των μελών της Επιτροπής Παρακολούθησης των FIFA/UEFA κκ. Χέρμπερτ Χούμπελ, Ιβάν Βέλα, Μάριου Γεωργίου, του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ  Φούσεκ και του προέδρου της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένου.

Στην εν λόγω επιστολή γίνεται ιδιαίτερη μνεία στο πρόβλημα της βίας στα γήπεδα, για την καταπολέμηση του οποίου οι διεθνείς ομοσπονδίες απαιτούν άμεσες λύσεις, ενώ επίσης ζητείται να υπάρξει βελτίωση και σε άλλους τομείς διότι σε διαφορετική περίπτωση «θα υπάρξει εισήγηση για λήψη περαιτέρω μέτρων». Ξεκάθαρη απειλή από πλευράς FIFA...

Μεταξύ άλλων σημειώνεται στην επιστολή ότι «πράγματι έχει γίνει πρόοδος σε σχέση με πέρσι, υπάρχουν όμως μερικοί τομείς που εξακολουθούν να μην είναι ικανοποιητικοί: η βία, το VAR, η χειραγώγηση αγώνων, η επικοινωνία, η δομή και η λειτουργία της ΕΠΟ» και όπως τονίζεται «σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξει εισήγηση για λήψη περαιτέρω μέτρων».

ΕΠΟποδόσφαιροFIFA