Αθλητισμός|09.04.2019 23:22

ΑΕΚ: Η «παρούσα δεξιά», η «ανανεωτική δεξιά» και ο μπαλαντέρ

Σταύρος Καζαντζόγλου

Στην ΑΕΚ ξέρουν πως το καλοκαίρι θα είναι κρίσιμο με πολλά και σημαντικά θέματα ανοιχτά. Ισως μάλιστα, σύντομα προστεθεί ένα ακόμα που θα αφορά το δεξί άκρο της άμυνας. Αν και πρόκειται για μια από τις λίγες θέσεις που η ΑΕΚ δεν είχε κανένα θέμα κατά την τρέχουσα περίοδο (αλλά και πέρυσι), τα πράγματα ίσως αλλάξουν στην πορεία. Βλέπετε, ούτε ο Μπακάκης, ούτε ο Γκάλο, θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένοι.

Το όνομα του Μπακάκη, υπάρχει στη λίστα πολλών ευρωπαϊκών ομάδων. Υπήρξε και στο παρελθόν φιλολογικό φλερτ, αλλά ίσως το καλοκαίρι να γίνει επίσημη πρόταση. Υπάρχουν κλαμπ, κυρίως από τη γερμανική αγορά, στα οποία αρέσει πολύ ο 28χρονος άσος. Μπορεί ο Μπακάκης να ανανέωσε πέρυσι με την ΑΕΚ, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως έχει κλείσει η πόρτα σε κάποια αξιόλογη πρόταση.

Ο Γκάλο από την άλλη, φτάνει σε λήξη συμβολαίου. Είναι ο μόνος από την «κλάση του 2019», για τον οποίο δεν υπήρξε κάποια κίνηση για ανανέωση ή περιθωριοποίηση, όπως συνέβη με Σιμόες, Μπακασέτα και Λαμπρόπουλο. Ο Βραζιλιάνος πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν, αναζητά ένα τελευταίο καλό συμβόλαιο και στην ΑΕΚ εμφανίζονται προβληματισμένοι για το κατά πόσον πρέπει να συνεχίσουν μαζί.

Στην ΑΕΚ ανήκει και ο Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος. Ο 27χρονος παίκτης πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν με τη φανέλα της Λαμίας, αλλά όχι τέτοια που να πείθει τους «κιτρινόμαυρους» υπεύθυνους πως μπορεί να αποτελέσει λύση για το μέλλον. Αυτήν τη στιγμή, είναι ελάχιστες οι πιθανότητες επιστροφής του Βασιλαντωνόπουλου και γι’ αυτό η ΑΕΚ κινείται έντονα στην αγορά.

Ηδη, υπήρξαν κάποιες σκέψεις για περιπτώσεις εντός συνόρων. Η ΑΕΚ απασχολήθηκε με τις επιλογές των Σάκιτς και Κουλιμπαλί, καίτοι υπήρξε διάψευση για αμφότερους. Στην ΑΕΚ πάντως, υπήρξε διερευνητική κρούση και με τους δύο. Με τον Σάκιτς μάλιστα, το θέμα παραμένει ανοιχτό. Αλλά φαίνεται, πως αναζητούνται λύσεις κυρίως εκτός συνόρων.

ΑΕΚποδόσφαιροΜιχάλης ΜπακάκηςΡοντρίγκο ΓκάλοΣταύρος Βασιλαντωνόπουλος