Αθλητισμός|10.04.2019 10:05

Ρώσος απειλεί το ρεκόρ Ελληνοαμερικανού Καρνέζη στον υπερ μαραθώνιο των ψευδαισθήσεων!

Κώστας Ασημακόπουλος

Ένα αθλητής του τζούντο από την Ρωσία βάλθηκε να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ σε υπερμαραθώνιο τρέχοντας για τρεις ολόκληρες ημέρες στο «μαραθώνιο των ψευδαισθήσεων». Πρόκειται για τον Βιτάλι Ντιντένκο που έβαλε στόχο να ξεπεράσει το ρεκόρ του Ελληνοαμερικανού Ντιν Καρνέζης που το 2005 έτρεξε χωρίς στάση 560 χιλιόμετρα.

Ο 23χρονος Ντιντένκο ξεκίνησε από την γενέτηρα του, το χωριό Τζιαγκινσκάγια στον Βόρειο Καύκασο επιδιώκοντας να ξεπεράσει τα 560 χιλιόμετρα του Καρνέζη. Θα τρέχει για περισσότερες από τρεις ημέρες χωρίς ύπνο και ξεκούραση. Θα κάνει μόνο μία στάση 10 λεπτών εάν χρειαστεί.

Σε όλο το κατόρθωμα, ο Ντιντένκο θα συνοδεύεται από ειδικό προσωπικό που θα βρίσκεται σε ένα αυτοκίνητο και έναν ποδηλάτη γιατρό που δήλωσε εθελοντής στο εγχείρημα. Ολη η διαδρομή θα κινηματογραφηθεί ενώ στην ομάδα θα υπάρχει και ανεξάρτητος παρατηρητής που θα επιβεβαιώσει την επίδοση του. 

 

Θαυμαστής του Ντιν Καρνέζη

Ο Ντιντένκο δηλώνει θαυμαστής του Ελληνοαμερικανού Ντιν Καρνέζη ο οποίος σε ηλικία 56 ετών τον Οκτώβριο του 2005 έτρεξε 350 μίλια (560 χιλιόμετρα) σε 80 ώρες και 44 λεπτά σε όλη τη Βόρεια Καλιφόρνια χωρίς να σταματήσει.

T

Είναι φοιτητής στο Ινστιτούτο Φυσικής Αγωγής και Τζούντο του κρατικού πανεπιστημίου του Αντιγκέ και πριν από  τρία χρόνια συμμετείχε σε υπέρ μαραθώνιο που κάλυπτε 200 χιλιόμετρα την ημέρα και συμμετείχε σε μια εκδήλωση Ironman που αφορούσε ακόμα ποδηλασία 180 χιλιομέτρων, διαδρομή 42 χιλιομέτρων και κολύμβηση 4 χιλιόμετρα μέσα σε 13 ώρες.

 

Τα συμπτώματα των ψευδαισθήσεων

Όπως είχε δηλώσει τότε ο Καρνέζης τότε πέρα και από την κούραση και την εξάντληση έπρεπε να ξεπεράσει τις ψευδαισθήσεις ως αποτέλεσμα της στέρησης του ύπνου. Ανάλογα συμπτώματα ψευδαισθήσεων αναμένεται να αντιμετωπίσει και ο Ντιντένκο και ήδη έχει πάρει μαθήματα από ειδικούς ψυχολόγους για να μπορέσει να έχει τον έλεγχο των αισθήσεων του στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής. «Το σημαντικότερο είναι να πιστεύεις στο όνειρο σου και να είσαι αληθινός πρωταγωνιστής μέσα σε αυτά», δήλωσε ο Βιτάλι Ντιντένκο.

 

Ντιν ΚαρνέζηςμαραθώνιοςΒιτάλι ΝτιντένκοΣπορ