Αθλητισμός|07.11.2018 13:49

ΑΕΚ: Πώς το όνειρο µπορεί να γίνει πραγµατικότητα

Σταύρος Καζαντζόγλου

Η ΑΕΚ έφτασε στο Μόναχο µε ένα όνειρο τρελό, πως µπορεί να κάνει το θαύµα. Κι όµως, η επιτυχία δεν είναι ανέφικτη αν αναλογιστούµε ότι οι «κιτρινόµαυροι» έχουν το κίνητρο, ψάχνουν αντίδραση και η κακή κατάσταση της Μπάγερν δηµιουργεί προσδοκίες πως τίποτα δεν έχει χαθεί πριν παιχθεί.

Στην ΑΕΚ ξέρουν ότι, εάν καταφέρουν να πάρουν αποτέλεσµα, θα προκαλέσουν αίσθηση. Συν τοις άλλοις, θα κερδίσουν το δικαίωµα της ελπίδας για ευρωπαϊκή συνέχεια. Ειδικά εάν δεν κερδίσει η Μπενφίκα τον Αγιαξ, τότε η ΑΕΚ θα βρει και βαθµολογικό ενδιαφέρον για τη συνέχεια της διοργάνωσης. Αλλά πρώτιστα, το ζήτηµα είναι να βρει την αυτοπεποίθηση που απώλεσε τις τελευταίες ώρες. «∆εν χρειάζεται να πω πολλά. Ξέρουν πόσο δύσκολα θα είναι. Την αµφισβήτηση τη δηµιουργήσατε εσείς. Ποτέ δεν αµφισβητήσαµε τις δυνατότητές µας. Για εµάς το µατς του Σαββάτου ήταν µία κακή ηµέρα. Η Μπάγερν στα τελευταία παιχνίδια δεν βρίσκεται στο τοπ επίπεδο. Αυτό που φάνηκε και στο πρώτο µατς και γενικότερα στα παιχνίδια της είναι ότι η ατοµική ποιότητα µπορεί να κάνει τη διαφορά» είπε ο Ουζουνίδης, θέτοντας ασπίδα στην οµάδα του.

Τι σκέπτεται ο Ουζουνίδης

Το ζήτηµα είναι πώς θα συµβεί αυτό. Στο µυαλό του Ουζουνίδη φαίνεται πως υπάρχει η σκέψη για αλλαγή διάταξης. Να δοκιµάσει το πιο συντηρητικό 4-3-3, µε την προσθήκη του Τσόσιτς στους Σιµόες και Γαλανόπουλο στη µεσαία γραµµή. Οπως φαίνεται, κλειδί για την τελική απόφαση του είναι η κατάσταση του Μπογέ. Εφόσον ο Αργεντινός κριθεί έτοιµος για 90λεπτο, τότε το πιθανότερο είναι να µείνει το 4-4-2, µε τον Μάνταλο δεύτερο φορ πίσω από τον Κλωναρίδη και τον Γκάλο δεξιά. Σε διαφορετική περίπτωση, ο Μάνταλος είναι η µοναδική λύση για αριστερά και θα παίξει είτε ο Πόνσε (σε 4-4-2) είτε ο Τσόσιτς. «Η διάταξη µπορεί να µην έχει αλλάξει, αλλά αλλάζει το στυλ. Αύριο είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, υπάρχει στο µυαλό µου κάποια αλλαγή» επιβεβαίωσε ο τεχνικός της ΑΕΚ.

Οδηγό για την προσπάθεια της ΑΕΚ αποτελεί αναµφίβολα η βραδιά του 2000 στο Λεβερκούζεν. Εναν χρόνο πριν οι Γερµανοί φτάσουν στον τελικό του Champions League, η ΑΕΚ «φλέρταρε» µε τη νίκη και πήρε τελικά ισοπαλία µε 4-4 (και την πρόκριση στη ρεβάνς της Νέας Φιλαδέλφειας). Στις άλλες τρεις επισκέψεις επί γερµανικού εδάφους έχει ισάριθµες ήττες: 5-0 από την Κολωνία το 1982, 1-0 από την Ντινάµο ∆ρέσδης το 1989, 4-1 από την Γκλάντµπαχ το 1995. «Θα είναι σίγουρα ένα ξεχωριστό παιχνίδι. Νοµίζω πως στην Αθήνα τα πρώτα 45’ τα καταφέραµε αρκετά καλά. Μετά, στο δεύτερο ηµίχρονο σίγουρα ανέβασαν επίπεδο. Γνωρίζουµε πως κι εµείς έχουµε καλή οµάδα και µπορούµε να καταφέρουµε κάτι καλό αύριο» συµπλήρωσε ο Νίκλας Χουλτ, σταθερά εκ των κορυφαίων στα τελευταία µατς της ΑΕΚ.

Καζάνι που βράζει η Μπάγερν

Ακραίες καταστάσεις καταγράφονται στην Μπάγερν Μονάχου, λίγο πριν από την κόντρα µε την ΑΕΚ. Χθεσινό δηµοσίευµα του «Kicker» αποκάλυψε πως τέσσερις πρωτοκλασάτοι ποδοσφαιριστές των Βαυαρών, οι Χούµελς, Ρόµπεν, Ριµπερί και Μίλερ, είναι δυσαρεστηµένοι µε τις επιλογές του Νίκο Κόβατς. «Τα πράγµατα δεν είναι όπως θέλετε να τα παρουσιάσετε. Το κλίµα είναι καλό και κοιτάµε πώς θα κερδίσουµε.

Εχω ένα ποιοτικό ρόστερ και όλοι θέλουν να παίζουν, όµως είναι βέβαιο πως πάντα θα παίζουν οι καλύτεροι. Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο το µατς µε την ΑΕΚ» σχολίασε ο Κροάτης τεχνικός προσπαθώντας να ρίξει τους τόνους. Συν τοις άλλοις, υπάρχουν και σηµαντικά αγωνιστικά προβλήµατα. Νοκ άουτ για την αποψινή αναµέτρηση είναι ο Αριεν Ρόµπεν, ενώ η συµµετοχή του Χάµες Ροντρίγκες θα κριθεί την τελευταία στιγµή. Η απουσία του Ολλανδού έρχεται να προστεθεί στις απώλειες των Τολισό, Τιάγκο και Κοµάν

Champions LeagueΑΕΚΜπάγερν Μονάχου