Αθλητισμός|10.04.2019 11:11

ΝΒΑ: Ρίγος στο Ντάλας για το «αντίο» του Νοβίτσκι στα παρκέ (vid)

Μενέλαος Σεβαστιάδης

Στα 40 του χρόνια και μετά από 21 χρόνια στο ΝΒΑ, ο μεγάλος Ντιρκ, ένας παίκτης  - σύμβολο για πολλούς πήρε την μεγάλη απόφαση. «Αυτό είναι το τελευταίο μου εντός έδρας παιχνίδι» ανακοίνωσε από μικροφώνου στο κοινό του γηπέδου του Ντάλας που τον αποθέωσε σε διάρκεια.

Η αναμέτρηση των Μάβερικς με τους Φοίνιξ Σανς έληξε με 120-109, αλλά αυτό κανέναν δεν απασχόλησε. Ο Γερμανός που έγραψε μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή ιστορία στον χώρο του παγκόσμιου μπάσκετ και στο ΝΒΑ, έκρινε ότι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου. Ηταν ο πρώτος παίκτης που πήγε στο ΝΒΑ έχοντας παίξει μόνο στην Α2 της πατρίδας του, με την Βούρτζμπουργκ. Επίτευγμα που... ζήλεψε πολλά χρόνια αργότερα και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ο οποίος βρέθηκε στον μαγικό χώρο από τον Φιλαθλητικό.

Ο Νοβίτσκι κατέκτησε ένα πρωτάθλημα το 2011, έγινε εκατέσσερις φορές all star, τέσσερις φορές μέλος της καλύτερης πεντάδας, πέντε φορές μέλος της δεύτερης καλύτερης πεντάδας και τρεις φορές μέλος της τρίτης καλύτερης πεντάδας. Και πάντα, ήταν παρών στα καλέσματα της Εθνικής Γερμανίας, μη γυρνώντας ποτέ την πλάτη στην χώρα του... 

ΝΒΑμπάσκετΝτιρκ Νοβίτσκι