Αθλητισμός|10.04.2019 18:42

Συγκλόνισε ο Ουέιντ: «Απόλαυσα αυτόν τον τελευταίο χορό, σας αγαπώ» (vids)

Newsroom

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να είδε το αφιέρωμα των Μαϊάμι Χιτ στον Ντουέιν Ουέιντ και να μη συγκινήθηκε, στον ίσως τελευταίο εντός έδρας αγώνα για το μύθο του παγκοσμίου μπάσκετ. Στο πλαίσιο της αναμέτρησης με τους Φιλαδέλφεια 76ερς, ο σύλλογος έκανε την τελετή που άξιζε στον παντοτινό του ηγέτη, ο οποίος αποχαιρετά την ενεργό δράση μετά τη σεζόν αυτή. Τον τελευταίο του χορό, όπως ο ίδιος τον είχε αποκαλέσει από το περασμένο καλοκαίρι, όταν και πήρε την απόφαση να συνεχίσει κανονικά για άλλη μια χρονιά. 

Ένας παίκτης της δικής του σπουδαιότητας και του δικού του βεληνεκούς δε θα μπορούσε παρά να έχει μια ιδιαίτερη υποδοχή. Ένα τρομερό βίντεο, με συμπαίκτες και αντιπάλους να περιγράφουν τον τεράστιο «Flash» και όσα έκανε στην καριέρα του με έναν ξεχωριστό τρόπο, ενώ λίγο αργότερα ο ίδιος ο υιός του, Ζαΐρ, ανήγγειλε την παρουσία του στο γήπεδο, για να πάρει ο Ουέιντ το λόγο.

T

«Όχι, δε θα με κάνετε να κλάψω», είπε... βουρκωμένος ο ίδιος, για να ευχαριστήσει συμπαίκτες και προπονητή για την τελευταία εμπειρία, αναφέροντάς τους έναν προς έναν. «Σας αγαπώ. Ευχαριστώ για όλες τις στιγμές την φετινή σεζόν, η οποία καταλαβαίνω πως αφορούσε εμένα. Εκτιμώ όσα έκαναν οι συμπαίκτες και ο προπονητής μου, τους ευχαριστώ που χόρεψαν μαζί μου για τελευταία φορά. Ευχαριστώ για την ευγνωμοσύνη, την αγάπη σας. Είστε πάντα τα αδέλφια μου και, χάρη σε εσάς, απόλαυσα αυτή τη σεζόν».

Λίγο αργότερα, ένα μήνυμα από τον Μπαράκ Ομπάμα, πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, εστάλη στον Ουέιντ για όσα σπουδαία έκανε. Ο άλλοτε πλανητάρχης, με τον οποίο έχουν κοινή καταγωγή από το Σικάγο, εξύμνησε τον τρις πρωταθλητή ΝΒΑ με το δικό του στόμφο, που τον χαρακτηρίζει.

NBAΜαϊάμι ΧιτΝτουέιν Γουέιντ