Αθλητισμός|10.04.2019 22:00

ΑΕΚ: Ο Μπάρκας βγαίνει ξανά στη…βιτρίνα

Σταύρος Καζαντζόγλου

Αποτελεί το μεγάλο πρότζεκτ της ΑΕΚ. Από το καλοκαίρι του 2016 που μεταγράφηκε στην ΑΕΚ αν και η εισήγηση του Κετσπάγια αφορούσε τον Λόρια, συγκεντρώνει μεγάλες προσδοκίες. Για χάρη του, το περασμένο καλοκαίρι, η μόνιμη επωδός της ΑΕΚ ήταν: «δεν πωλείται κάτω από τα 10 εκατομμύρια». Ετσι, είπε το «όχι» στην πρόταση της Ουντινέζε για 6 εκατ. ευρώ, αναμένοντας να ανέβει ακόμα περισσότερο το ποσό.

Η αλήθεια είναι πως η πορεία του Μπάρκα δεν ήταν η αναμενόμενη. Η συμμετοχή στο Champions League αποδείχθηκε…τραυματική εμπειρία, ο Μπάρκας πέρασε παρατεταμένο ντεφορμάρισμα, αλλά δεν έπαψε ποτέ να είναι βασικός και αναντικατάστατος. Παίζοντας και με την Εθνική, ο Μπάρκας έκανε σωρευτικά φέτος, τις συμμετοχές που έκανε σε όλη την προηγούμενη καριέρα του.

Εσχάτως πάντως, ο Μπάρκας αρχίζει να θυμίζει τον τερματοφύλακα που εντυπωσίαζε με τα προσόντα του και επαναφέρει το όνομα του στην ατζέντα πολλών ευρωπαϊκών συλλόγων. Δεδομένο πρέπει να θεωρείται το ενδιαφέρον της Ρόμα, αλλά και άλλων ομάδων του Καμπιονάτο για έναν παίκτη που έχει θεωρητικά το «πακέτο» που ζητούν όλοι για τη θέση.

Το περασμένο καλοκαίρι, ο 24χρονος γκολκίπερ επέκτεινε το συμβόλαιο του μέχρι το 2022. Στη συμφωνία δεν υπήρξε όρος για μπάι άουτ, αλλά η ΑΕΚ είναι εκείνη που έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο. Αλλωστε, τόσο το νέο συμβόλαιο, όσο και όλες τις επαφές, τις κάνει προσωπικά ο Μπάρκας και ο πατέρας του με τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Η ΑΕΚ μάλιστα, θωρακίστηκε ήδη στη θέση του τερματοφύλακα, με την απόκτηση του Γιώργου Αθανασιάδη από τον Αστέρα Τρίπολης.

ποδόσφαιροΑΕΚΒασίλης Μπάρκας