Αθλητισμός|07.11.2018 14:53

Μαραθώνιος: Εθελοντής ετών 84, μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια του

Κώστας Ασημακόπουλος

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες για τον 36ο Μαραθώνιο της Αθήνας και το κεφάλαιο των εθελοντών είναι το βασικότερο συστατικό της επιτυχίας της διοργάνωσης. Στον «αυθεντικό» Μαραθώνιο θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους 3.400 εθελοντές και θα καλύψουν 3.800 βάρδιες. Ορισμένοι από αυτούς ταξιδεύουν χιλιάδες χιλιόμετρα για να ζήσουν την εμπειρία του εθελοντισμού, ενώ παράδειγμα προς μίμηση είναι η περίπτωση της οικογένειας Γρανιτσιώτη από τους Αγίους Αναργύρους.

Εξι μέλη της θα στρατευτούν στον ανεφοδιασμό του 7ου χιλιομέτρου   της διαδρομής. Ανάμεσά τους και ο 84χρονος παππούς Γιάννης Γρανιτσιώτης, που θα είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία σε όλο το εθελοντικό σώμα του 36ου κλασικού Μαραθωνίου. Θα είναι μαζί με τους εγγονούς του Γιάννη και Βασίλη, τον γιο του Γρηγόρη, τη νύφη του Μαργαρίτα Μάστορα αλλά και τον συμπέθερό του, Βασίλη Μάστορα.

«Πήρα την απόφαση να ζήσω αυτή την εμπειρία για να είμαι κοντά στα εγγόνια μου και στα παιδιά μου, αλλά κι επειδή θέλω να πάρω μία γεύση από αυτή τη μεγάλη αθλητική γιορτή. Κάθε χρόνο μου έλεγαν πόσο καλά περνούν και έτσι αποφάσισα να το ζήσω κι εγώ. Οσο με κρατάνε τα πόδια μου θα είμαι κοντά τους. Είμαι ανυπόμονος για να βρεθώ στο 7ο χιλιόμετρο της διαδρομής»  δήλωσε στο «Εθνος» ο Γιάννης Γρανιτσιώτης.

Μάλιστα, ο 17χρονος εγγονός του, που φέρει και το ονοματεπώνυμό του, είναι δις πρωταθλητής στα 100 μ. των παγκοσμίων σχολικών πρωταθλημάτων και μέλος του συλλόγου «Γ. Παλάσκας» Περιστερίου.

Ο προπονητής του 17χρονου, Κωνσταντίνος Μοσχούτας, ήταν εκείνος που μύησε την οικογένεια στον εθελοντισμό στη μεγάλη γιορτή του Μαραθωνίου. «Είναι η τέταρτη χρονιά που είμαστε εθελοντές στον Μαραθώνιο. Ολη η οικογένειά μας συμμετέχει σε αυτή την ιερή γιορτή του αθλητισμού. Το θεωρούμε τιμή μας που είμαστε ένα κομμάτι αυτής της προσπάθειας» τόνισε στο «Εθνος» η Μαργαρίτα Μάστορα, που έχει αναλάβει και την οργάνωση της οικογένειας στο όλο εγχείρημα.

«Αγαπάμε πολύ τον αθλητισμό και ειδικά τον στίβο. Ο 17χρονος γιος μου τρέχει 100 μέτρα και ο 13χρονος παίζει μπάσκετ. Και εγώ ήμουν αθλήτρια των 100μ. Αυτά που σου προσφέρει ο αθλητισμός και ο εθελοντισμός είναι μοναδικά. Σε ολοκληρώνει ως άνθρωπο, σε κάνει να σκέφτεσαι και σε γεμίζει αυτοπεποίθηση» 

μαραθώνιος