Formula 1: Άνετος ο Μαξ Φερστάπεν στο γκραν πρι της Ισπανίας
NewsroomΟ Μαξ Φερστάπεν κυριάρχησε στο ισπανικό γκραν πρι για το πρωτάθλημα της Formula 1. O Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής πανηγύρισε την τρίτη σερί νίκη του στην πίστα της Βαρκελώνης και τέταρτη συνολικά στην καριέρα του.
Παράλληλα, ο πιλότος της Red Bull έφτασε τις επτά νίκες στους δέκα αγώνες του εφετινού πρωταθλήματος και παρέμεινε σε θέση ισχύος για την κατάκτηση του τέταρτου σερί τίτλου του (έχει +69 πόντους απ' τον δεύτερο Νόρις)! Ο Φερστάπεν μολονότι είδε τον Ράσελ να περνάει στην πρώτη θέση στην πρώτη στροφή, κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή στον 3ο γύρο.
Έκτοτε είχε τον έλεγχο της κούρσας καθώς όσο κι αν προσπάθησε να τον πλησιάσει ο κάτοχος της pole position Λάντο Νόρις με τη McLaren, τον κράτησε σε απόσταση ασφαλείας μέχρι τέλους πανηγυρίζοντας την 61η νίκη της καριέρας του. Την τριάδα συμπλήρωσε ο εξαιρετικός Λιούις Χάμιλτον με τη Mercedes.
Τη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Ράσελ, Λεκλέρκ, Σάινθ, Πιάστρι, Πέρες, Γκασλί, Οκόν.
Ο επόμενος αγώνας θα γίνει στην Αυστρία την ερχόμενη εβδομάδα, το τριήμερο 28-30 Ιουνίου.
- «Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές
- «Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου
- «Δεν υπάρχει καλύτερος από αυτόν»: Το τηλεφώνημα του Ρονάλντο που ενθουσίασε τον Τραμπ
- Μουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων